Eğitim Piyade Nedir? Piyade Asker Ne Yapar?

Piyade Nedir? Piyade Asker Ne Yapar?

30.03.2021 - 01:16 | Son Güncellenme:

Piyadelerin vazifesi, darbe ve bir bölgeyi elde bulundurmak, hareket etkisini kullanarak savaşmak ateş ederek düşmana zarar vererek muharebe gücünü kırmak, ateş ve manevra ile birlikte düşmana yaklaşarak yakın muharebe içine girerek düşmanı etkisiz hale getirmektir. Piyade nedir? Piyade asker ne yapar? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Piyade Nedir Piyade Asker Ne Yapar

TSK’da piyade sınıfında bulunan askerler, yakalarındaki yeşil zemin üzerine çapraz tüfek arması ile fark edilir. Bu askerlerin en temel silahı ise, piyade tüfeği olarak bilinir.

Haberin Devamı

 Piyade Nedir?

 Kara ordusunda temel muharip sınıfında yer alan piyade asker, muharebe şartlarında en ön sınıfta yer alan ve gerektiği zaman düşman ile birebir çarpışan askerlerden ortaya çıkar. Piyadeler, genel olarak timden tabura kadar müstakil kuruluş içinde aktif olarak görev alır. Piyade sınıfı, pek çok arazi harekat şekilleri uygulamasına bağlı olarak farklı teşkilat yapılarına, çok farklı arazi koşullarında düşman ile yakın temasta bulunan askerlerdir.

 Bu kapsamda yakın muharebenin asıl sınıfı olarak, piyade, görevleri yönünden piyade birlikleri, havan, hudut, motorlu piyade, komando, mekanize piyade, tanksavar ve hava indirme birlikleri olarak teşkilatlandırılır.

 Piyade Asker Ne Yapar?

 Piyade askeri, ateş ve manevra ile düşmana yaklaşmak, imha etmek ya da ateş, düşmanı esir almak, yakın muharebe ve karşı darbe ile düşmanın taarruzunu durdurmak ve geri püskürtmek ile görevlidir. Bir bölgenin tam anlamı ile ele geçirilebilmesi ve tamamen kontrol altına alınabilmesi, sadece piyade birliklerinin mevcudiyeti ile mümkün olabilir. 

Haberin Devamı

 Piyade sınıfı, her türlü arazi ve hava şartlarında kara muharebesini yürütür, düşman hücumunu ateş ile püskürtür, ateş ve manevra yöntemi ile düşmana dikkatli bir şekilde yaklaşarak onu esir alma girişiminde bulunur ya da imha eder, yakın muharebe ve karşı taarruzla düşmanları geri püskürtür. Savunma yaparken düşman taarruzunu, ateş, hücum harekatına katılır, hava indirme ve karşı taarruz yaparak durdurur ve tanklarla birlikte taarruz ve karşı taarruz yeteneğini kullanarak harekata katılır.