Eğitim Piyale Ne Demek? Piyale Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Piyale Ne Demek? Piyale Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

22.08.2022 - 16:52 | Son Güncellenme:

Piyale, eskimiş şarap bardağı demektir. Piyale TDK sözlüğüne göre içki kadehi olarak da bilinmektedir. Farsça kökenli olan piyale kelimesi, eski zamanlar da şarap kadehlerini tasvir etmek için kullanılmıştır. Piyale ne demek ve piyale TDK sözlük anlamı nedir sizler için ayrıntıları ile derledik.

Piyale Ne Demek Piyale Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Piyale günlük hayatta sıkça kullanılan kelimelerden biridir. Türkçede bulunan en eski kelimeler arasında yer almaktadır.

Piyale Ne Demek?

Piyale, Türkçede sıkça kullanılan kelimelerden biridir. Farsça kökenli olan piyale kelimesi özellikle eski zamanlarda büyük bardakları, şarap bardaklarını ve geniş kadehler için kullanılan bir kelimedir. Piyale kelimesi özellikle meyhane jargonunda sıkça geçen kelimelerden biridir. Bundan dolayı eski Türkçede sıkça geçmektedir. Piyale aynı zamanda da geniş, süs kadehler için de kullanılmaktadır.

Piyale TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Piyale kelimesi TDK sözlüğüne göre şarap bardağı, içki kadehi anlamına gelen bir kelimedir. Sıkça eski şiirler de ve sözlerde kullanılan kelimelerden biridir. Piyale kelimesinin kullanımı, örnek olarak şu cümleler kullanılabilir;

Haberin Devamı

Ateş doldur, tutma yanarsın. Karşında şu gülgün piyale.

Meyhaneci, doldur şu piyaleyi!