Eğitim Plugins Ne Demek, Türkçesi Nedir? Plugin Ne İşe Yarar?

Plugins Ne Demek, Türkçesi Nedir? Plugin Ne İşe Yarar?

22.08.2022 - 16:53 | Son Güncellenme:

Plugin, eklenti olmakla birlikte ana programa normalde sahip olmadığı ekstra özellik kazandırmaktadır. Kendi başına bir işlem görmeyen plugin, ana programdan bağımsız tek başına çalışamamaktadır. Plugin ne demek? Plugins Türkçesi nedir? Plugin ne işe yarar sizler için derledik.

Plugins Ne Demek, Türkçesi Nedir Plugin Ne İşe Yarar

Plugin sayesinde bir yazılım, çok daha fonksiyonel hale gelmektedir. Plugin geliştirildikçe yazılımların sağladıkları işlevsellik artmaktadır.

Plugin Ne Demek?

Plugin, kendi başına çalışabilen bir programın özel alanda gerekli duyulan özellikler kazanmasını sağlayan eklentilere denilmektedir. Mevcut programı açık kaynaklı kod haline getirebilmek için plugin kullanılmaktadır.

Plugin Türkçesi Nedir?

Yazılım ve programcılık alanında plugin kavramı çok fazla görülmektedir. Plugin kelimesinin Türkçe karşılığı eklenti olmaktadır. Bir programın geliştirilmesi için kullanılan yazılımsal eklentiler ifade edilmektedir. Birçok yazılım ve programa plugin kurulabilmektedir. Eklenti yapılması istenen program için plugin dosyasının temin edilmesi gerekmektedir.

Plugin Ne İşe Yarar?

Oyunların açılış sayfalarında yer alan menüler, plugin kullanılarak hazırlanmaktadır. Programların kullanış kalitesini artırmakla birlikte sunucuyu daha eğlenceli hale getirmektedir. Plugin kullanabilmek için Java dili gerekmektedir. Plugin kimi zaman birkaç dakika sürerken, kimi zaman da günler sürebilmektedir.