Eğitim Polis Köpeği Nedir? Polis Köpeği Cinsleri Ve Özellikleri Nelerdir?

Polis Köpeği Nedir? Polis Köpeği Cinsleri Ve Özellikleri Nelerdir?

20.08.2021 - 15:56 | Son Güncellenme:

Bazı hayvanlar koku alma kabiliyetleri ve hızlı olmaları nedeniyle belirli meslek gruplarına yardımcı olmaları için eğitilmektedirler. Bu hayvanlar gerekli olan eğitimleri aldıktan sonra alanlarında oldukça başarılı olmaktadırlar. Bu hayvanlardan biride polis köpekleri olmaktadır. Polis köpekleri, polislere yardımcı olarak saklanan herhangi bir maddenin tespit edilmesinde büyük katkıları olan bir hayvan olmaktadır. Peki, polis köpeği nedir? Polis köpeği cinsleri ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.

Polis Köpeği Nedir Polis Köpeği Cinsleri Ve Özellikleri Nelerdir

Polis köpeği K-9 olarak da adlandırılmaktadır. Pek çok çeşidi olan bu hayvana gerekli eğitimlerin verilmesi oldukça kolay olmaktadır.

Polis Köpeği Nedir?

Polis köpeği, asayişi sağlamaya yardımcı olmak üzere eğitilmiş olan bir köpek cinsine verilen isim olmaktadır. Bu amaçla en sık kullanılan köpek cinsi Alman çoban köpeği olmaktadır. Polis köpeklerinin bir kısmı üniforma giymekte ve rozet taşıyabilmektedir.

Polis Köpeği Cinsleri Ve Özellikleri Nelerdir?

Polis köpekleri suçluları yakalamak için özel eğitilmiş olmakla birlikte bu köpekler başka amaçlar için de kullanılmaktadır. Polis köpeğinin nerelerde kullanıldığı şu şekilde belirtilmektedir:

- Polis köpekleri arama kurtarma çalışmalarında kayıp insanların ve eşyaların nerede olduğunu bulmak için kullanılmaktadır. Bu çalışmalarda genellikle Bloodhound cinsi köpekler kullanılmaktadır.
- Polis köpekleri herhangi bir şeyin tespiti sırasında kullanılmaktadır. Tespit ettikleri maddeler arasında patlayıcı maddeler ve yasa dışı maddeler yer almaktadır. Bu çalışmalar sırasında kullanılan köpek Beagle cinsi köpekler olmaktadır.
- Polis köpekleri ceset bulmak için de kullanılmaktadır. Koku alma yetileri sayesinde cesetleri rahatlıkla tespit etmektedirler. Bernese cinsi köpekler bu amaçla kullanılmaktadır.