Eğitim Pomza Taşı Nedir, Ne İşe Yarar? Özellikleri Ve Kullanım Alanları

Pomza Taşı Nedir, Ne İşe Yarar? Özellikleri Ve Kullanım Alanları

05.01.2022 - 16:26 | Son Güncellenme:

Ponza taşı günümüzde birçok farklı alanda kullanılan en önemli yapılar içerisine gelmektedir. Peki Ponza taşı nedir, ne işe yarar? Özellikleri ve kullanım alanları üzerine detayları derledik.

Pomza Taşı Nedir, Ne İşe Yarar Özellikleri Ve Kullanım Alanları

Aslına bakılırsa ponza taşı tam olarak bir taş çeşidi değildir. Bunun yerine taşınmış olduğu doğal malzemeler ile beraber farklı bir anlamı olduğunu söylemek mümkün. Bu anlamı ve yapısı ile beraber günümüze değişik alanlarda önemli bir yere sahiptir.

Haberin Devamı

 Pomza Taşı Nedir, Ne İşe Yarar? 

 Genelde gözenekli ve donmuş volkanik lavların üst bölümünde yer alan hafif cam çeşidi ponza taşı olarak bilinmektedir. Özellikle topuklardaki çatlakları gidermek amaçlı günümüzde daha fazla kullanıldığını ve bilindiğini söylemek mümkündür. Aynı zamanda pedikür yaparken ayaklardaki ölü deriyi ortadan kaldırmak için de önemli bir yere sahiptir. Genelde cilt üzerinde bu amaçlar eşliğinde kullanılır. Ayrıca inşaat alanında birçok farklı amaç altında izolasyon ve dekoratif şeklinde değerlendirilir.

 Pomza Taşı Özellikleri

 Ponza taşları birçok değişik özelliği ile beraber öne çıkar ve farklı alanlarda kullanılır.

 - Volkanik kökenli bir yapıya sahiptir.

 - Silikat esaslı camsı bir yapısı vardır.

Haberin Devamı

 - Gözeneklidir.

 - Genel olarak açık renklidir.

 - Oldukça fazla sayıda renge sahiptir.

 - Suyu emen bir özelliği bulunur.

 Bu şekilde yukarıda verilen özellikleri ile beraber ponza taşı günümüzün en önemli malzemeleri ve doğal yapısı arasında gelmektedir.

 Pomza Taşı Kullanım Alanları

 Pomza taşı günümüzde birçok farklı alanda kullanılan bir yapı olarak öne çıkmaktadır. Özellikle inşaat sektöründe yaygın olarak değerlendirilir. Sıva ve harç kumu ile beraber, çatı ve dekoratif yapı olarak da öne çıktığını ifade etmek mümkün. Aynı zamanda izolasyon dolgu yapımı İçinde önemli bir yere sahip olduğunu öne çıkarmak gerekir. Bu şekilde inşaat sektörü açısından oldukça geniş bir alanda değerlendirildiğini anlatmak mümkün olur.