06.04.2021 - 01:06 | Son Güncellenme:
Portör muayenesi, gıda sektöründe çalışan kişilerin sağlığıyla alakalı olarak laboratuvarlarda yapılan tetkiklerdir.
Portör Muayenesi Nedir? Nasıl Yapılır?
Gıda sektörü herkesin bildiği üzere çok önemli bir sektördür. Bu sektörde hijyenik olmak oldukça önemlidir. Bu detayların yanı sıra, gıda sektöründe çalışan kişilerin sağlıklı olması gerekir. Daha hijyenik bir ortam sağlanabilmesi adına, çalışan kişilerin sağlığı önemli bir konudur. Gıda sektöründe çalışan kişiler için uygulanan bazı prosedürler bulunuyor. Bu prosedürlerin başında portör muayenesi geliyor. Portör muayenesinin ne olduğunu pek çok kişi bilmiyor.
Portör muayenesi, gıda sektöründe çalışan personellere yapılan bir muayene türüdür. Bu muayene türü gıda sektöründe çalışan personellere uygulanıyor. Kişilere yapılan muayeneler, laboratuvar tetkikleriyle uygulanıyor.
Kişilerde görülebilecek herhangi bir hastalığın olup olmadığı tespit ediliyor. Gıda sektörü çok önemli bir sektör olmasından dolayı, bu sektörde hizmet veren personeller bu muayeneden geçmek zorundadır.
Portör Muayenesi Zorunlu mudur?
Pek çok gıda sektörü çalışanı, portör muayenesinin zorunlu olup olmadığını öğrenmek istiyor. Gıda sektörü en hassas olunması gereken sektörler arasında yer alıyor. Özellikle çalışan kişilerin sağlıklı olması ve bulaşıcı bir hastalık taşıyıp taşımadığı çok önemlidir. Bu nedenden dolayı, gıda sektörü çalışanlarına portör muayenesi yapılıyor.
Bazı tetkikler yapılarak, kişilerin laboratuvar ortamında bazı tetkikleri inceleniyor. Bulaşıcı hastalık olup olmadığını tespit etmek adına, portör muayenesi zorunlu bir durumdur. Tüm çalışanlara uygulanarak, sağlıklı olup olmadığı tespit edilir.