Eğitim Postscript Nedir, Türkçesi Ne Demek? Postscript Yazıcı Ne İşe Yarar?

Postscript Nedir, Türkçesi Ne Demek? Postscript Yazıcı Ne İşe Yarar?

11.12.2021 - 03:09 | Son Güncellenme:

Teknoloji, günden güne gelişen bir alandır. Teknolojinin önemli getirilerinden biri de bilgisayarlardır. Günümüzde hemen her evde bulunan bilgisayarlar iş yerlerinde de önemli bir araç haline gelmiştir. Hatta artık tüm belgeler, bilgisayarlar üzerinden düzenlenmektedir. Postscript, bilgisayarlarda önemli bir konudur. Postscript nedir? Türkçesi ne demek? Postscript yazıcı ne işe yarar tüm detayları ile derledik.

Postscript Nedir, Türkçesi Ne Demek Postscript Yazıcı Ne İşe Yarar

Postscript, çoğu kişi tarafından ilk kez duyulsa da bilgisayar ve programcılıkla ilgilenen kişiler tarafından iyi bilinmesi gereken bir terimdir. Yabancı olan bu sözcüğün Türkçe karşılığı bulunsa da dünya genelinde karmaşa yaşanmaması için postscript adı her yerde aynı şekilde kullanılmaktadır.

Postscript Nedir?

Postscript, aslında bir programa verilen addır. Belge düzenleme programının adı olan postscript, günümüzde masaüstü yayıncılığında yaygın olarak kullanılmaktadır. Postscript için aslında bir programlama dilidir diyebiliriz. Bu programlama dili sayesinde matematiksel formüller kullanılarak komutlar verilir ve sayfa içerisinde metin ve görsel unsurların düzenlemesi gerçekleştirilerek belge oluşturulur.

Postscript Türkçesi Ne Demek?

Postscript, yabancı bir terimdir. Bu terimin dilimizdeki yani Türkçe karşılığı not ve dip not şeklindedir.

Postscript Yazıcı Ne İşe Yarar?

Postscript yazıcı Adobenin bulmuş olduğu belge oluşturma, düzenleme programıdır. Dokümantasyon oluşturma dilidir. Postscript yazıcı ise oluşturulan belgelerin tüm özelliklerini tanımlayarak algılayıp yorumlayabilen yazıcı tipidir. Postscript olmayan yazıcılarda bazı düzenlenen belgeleri okumada ve yazmada sorunlar yaşanabilir. Postscript yazıcılarda belgeler daha sorunsuz çıkarılmaktadır.