Eğitim Primat Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Primat Neye Denir?

Primat Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Primat Neye Denir?

30.05.2021 - 21:29 | Son Güncellenme:

İnsanın evrimi incelendiği zaman araştırmalara konu olan ve adından sıkça bahsedilen canlılar maymunlar olmaktadır. Maymunlar insan ırkına en yakın olan canlılar olarak ifade edilmektedirler. İnsana ait benzer özellikler gösteren maymunların pek çok çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan biride primatlar olarak açıklanmaktadır. Peki, primat ne demektir, TDK sözlük anlamı olarak nasıl ifade edilmektedir? Primat diye neye denmektedir? İşte, primat kavramı hakkında merak edilenler.

Primat Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Primat Neye Denir

Primat kelimesi, Fransızca bir kelime olmaktadır. Primat kelimesi halk arasında fazla kullanılan bir kavram olmamaktadır.

Primat Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Primat kelimesi anlam olarak, memeliler takımından olan maymun türü için kullanılan bir kavramdır. Primatlar; iri beyinli, hızlı ve çevik olmaları ile dikkat çeken canlılar olarak ifade edilmektedir. Primatların nerdeyse tamamı ağaçlarda yaşarlar. İnsan eline benzeyen elleri ve ellerine benzeyen de ayakları bulunmaktadır. Türk Dil Kurumuna göre primat kelimesi, maymun şeklinde açıklanmaktadır.

Primat Neye Denir?

Primat adı verilen maymunlar, memeli hayvanların en zekisi olarak ifade edilmektedir. Primatlar, kuyrukları ile pek çok işi yapabilmektedir. Görme ve işitme yetileri güçlü olan primatlar Dünyanın dört bir yanında yaşamaktadırlar.