Eğitim Profil Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Profil Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

14.06.2021 - 03:58 | Son Güncellenme:

Fotoğraf ve Resim sanatıyla uğraşanlar eserlerine konu olacak malzemeleri seçerken oldukça titiz davranmaktadırlar. Eserlerin insanlar tarafından beğenilmesi sanatçının eseri ortaya çıkarma çabasına bağlı olmaktadır. Profil kavramı da hem fotoğraf hem de resim ile uğraşan insanlar için önem arz eden kelimelerden biri olmaktadır. Her iki sanatla da uğraşanlar eserlerinde profile yönelik çalışmalar yapmaktadırlar. Peki, profil ne anlama gelmektedir? TDK sözlük anlamı nasıl açıklanmaktadır? İşte, profil kelimesi hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar.

Profil Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Profil kelimesi, Fransızca kökenli kelimelerden biri olarak gösterilmektedir. Profil kelimesi halk arasında insan yüzünün nasıl göründüğünü anlatan bir kelime olarak kullanılmaktadır.

Profil Ne Demek?

Profil kelimesi, bir kimsenin yüzünün yan taraftan görünüşünü ifade eden bir kavram olmaktadır. Profil kelimesi aynı zamanda bir kişi ya da eşya için anlatılan ve onu niteleyen ayırt edici özelliklerin bir bütünü olarak değerlendirilmektedir.

TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu profil kelimesini, yan taraftan insan yüzü görünüşü ve herhangi bir şeyin yan tarafı olarak açıklamaktadır. Profil kelimesi bir matematik terimi olarak kullanıldığında yanay anlamını taşımaktadır.