Eğitim Pump Ve Dump Nedir? Kripto Parada Dump Yapabilir Ne Demek ?

Pump Ve Dump Nedir? Kripto Parada Dump Yapabilir Ne Demek ?

26.03.2021 - 14:41 | Son Güncellenme:

Kripto paralar günümüzde oldukça popüler olmaya başlamıştır. Bu sebeple de pek çok kişi bu paralar ile alakalı araştırmalar yapmaktadır. Pump ve dump terimleri kripto paralarda sıklıkla kullanılmaktadır. Pump ve dump nedir? Kripto parada dump yapabilir ne demek? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Pump Ve Dump Nedir Kripto Parada Dump Yapabilir Ne Demek

Kripto paraların hayatımıza girmesi ile birlikte pump ve dump terimlerini de sürekli duyar olduk. Kripto para borsasında sıklıkla kullanılan bu terimlerin ne anlama geldiği insanlar tarafından merak edilmektedir.

Pump ve Dump Nedir?

Kripto paralara ilgi duyan kişiler tarafından pump ve dump terimleri sıklıkla duyulan terimlerdir. Bitcoin kripto para birimlerinden bir tanesidir. Bu paranın insanların ilgisini çekmesi ile birlikte yeni terimlerde duyulmaya başlamıştır. Kripto paraların değerinin her geçen gün artması yatırımcıların bu alana yönelmesine neden olmuştur.

Pump Türkçe karşılığı yükseltmek demektir. Dump kelime karşılığı ise düşürmek anlamına gelmektedir. Pump ve dump işlemleri dahilinde bir coine aynı anda birden fazla kişinin dahil olması halinde organize olarak alım ve satım işlemleri yapılır.

Pump ve dump işlemleri tek kişi ile yapılmaz. Çünkü buradaki amaç yüksek miktarlarda coinlerin satın alınmasıdır. Bu sebeple bu uygulama genellikle grup şeklinde yapılmaktadır. Grup olarak alınan coinlerin kripto para birimi fiyatları artış göstermektedir. Bu durum pump olarak isimlendirilmektedir. Fiyatın zirvede olduğu anda coinlerin yüksek fiyatlardan satılması ise dump olarak isimlendirilmektedir.

Kripto Parada Dump Yapabilir Ne Demek?

Pump ve dump uygulamaları her zaman olumlu olarak sonuçlanmamaktadır. Oluşturulan gruplara katılım için kimi zaten ücretler alınabilmektedir. Bunun yanında pump ve dump işlemlerinde grup yöntecilerinin tercihleri daha büyük rol oynamaktadır. Bu nedenle tecrübesiz olan yatırımcıların kar etmesi oldukça zor bir hale gelebilir. Hatta zarar eden kişiler de görülebilmektedir. Bunun yanında grup yöneticileri her zaman kar elde etmektedir.