Eğitim Putin ve Biden’a barış ekmeği gönderdiler

Putin ve Biden’a barış ekmeği gönderdiler

22.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Esenler Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği 13. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali’ne katıldı. Festivalde, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Esenler Kaymakamı Adil Karataş, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun yanı sıra KKTC, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Romanya, Azerbaycan, Özbekistan, Moldova ve Irak'tan davetli çocuklar ile ilçedeki okullardan öğrenci ve öğretmenler yer aldı.

Putin ve Biden’a barış ekmeği gönderdiler

 

Festivalde konuşan Bakan Özer, cumartesi günü uzun bir aradan sonra coşkulu bir şekilde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlanacağını söyleyerek "Atatürk, sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının çocuklarına bu bayramı hediye etmedi. Tüm dünya çocuklarına hediye etti. Bu çocuklarımızın da 23 Nisan'ını kutluyorum. Barış ekmeği vesilesiyle tam da ihtiyaç duyulan bir anda savaşların, göçlerin, çocukların mağdur olduğu ortamların yaygınlaştığı bir dönemde bu etkinlik vesilesiyle tüm dünyada barışın egemen olmasını diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Etkinlikte Bakan Özer, Vali Yerlikaya ve Göksu yurt dışından öğrencilerin getirdiği su ve una, Türkiye mayasını ekleyip hamur yoğurma makinesinde karıştırdı. Hazırlanan ekmek hamuru fırında pişirildi. Özer'in kestiği ekmek dilimi BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e, Yerlikaya'nın kestiği dilim Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, Göksu'nun kestiği ekmek dilimi de ABD Başkanı Joe Biden'a postalanmak üzere öğrenciler tarafından etkinlik alanındaki PTT aracına teslim edildi.