Eğitim Rafine Şeker Nedir, Zararları Nelerdir? Rafine Şeker Nelerde Var?

Rafine Şeker Nedir, Zararları Nelerdir? Rafine Şeker Nelerde Var?

17.04.2022 - 04:04 | Son Güncellenme:

Şeker sebze, meyve, süt ve süt ürünleri, tahıllar ve kuru yemişlerin içinde doğal şekilde bulunur. Doğal şekerler ise, ticari kullanım için bazı işlemlerden geçirilerek rafine şeker içeren gıdalar da üretilir. Sofra şekeri olarak da bildiğimiz küp ya da toz şeker, fruktoz içeren mısır şurupları rafine şeker örnekleri arasında yer alır. Rafine şeker nedir, zararları nelerdir sizler için derledik.

Rafine Şeker Nedir, Zararları Nelerdir Rafine Şeker Nelerde Var


Yaygın bir şekilde kullandığımız sofra şekeri aslında şeker kamışı ve sükrozdur (sakkaroz) ya da şeker pancarı bitkilerindeki doğal şekerin işlenmesi ile kolaylıkla üretilir.

Rafine Şeker Nedir?

Rafine şeker, en çok sofra şekeri olarak kullanıldığı zaman tatlılara ve yemeklere eklenebilir. Kullanıldığı tariflerde ve yemeklerde lezzet katan rafine şeker, vücuda zararları ile biliniyor. Rafine şeker, son dönemlerde sıkça duyduğumuz artık hayatımızın çok önemli bir parçası olan bir kelimedir. Doğal olarak da şeker içeren bitkilerin suyu çıkarılarak özel yöntemlerle kristalleştirilir. Aynı zamanda bu sayede rafine şeker elde edilmiş olur. Mısır şurubu ise, rafine şekerdir ve diğer ismi ise, HFSC’dir.

Rafine Şeker Zararları Nelerdir?

Rafine şeker, doğal şekerle aynı şekilde etki göstermemesinden kaynaklanır. Rafine şeker açısından oldukça zengin olan gıdalar birden enerji verse bile bu hızda enerjinin kısa sürede düşmesine yol açar. Bu nedenle kronikleşen yorgunluk hissedilmesine neden olabilir.

Rafine Şeker Nelerde Var?

Rafine şeker, en çok sofra şekeri olarak da kullanıldığı zaman tatlılara ve yemeklere eklenebilir. Özellikle de hazır marmelatlarda ve reçellerde bol miktarda rafine şeker olur.