Eğitim Ravanda Kalesi Kilis'in Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Ravanda Kalesi Kilis'in Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

12.11.2021 - 17:14 | Son Güncellenme:

Tarihi yapılara olan ilgi gün geçtikçe artıyor. Tarihi yapılardan biri olan Ravanda Kalesi herkes tarafından merak ediliyor. Ravanda Kalesi'ne ulaşmak isteyenler Kilis şehrinin hangi ilçesine gideceğini öğrenmek istiyor. Ravanda Kalesi'nin taşıdığı özelliklerde bireyleri ilgilendiği konular arasındadır. Ravanda Kalesi Kilis'in Neresindedir? Tarihi kalenin özellikleri ve hikayesi hakkında sizler için detayları derledik.

Ravanda Kalesi Kilisin Neresindedir Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Tarihi yapılar arasında ilgi gören Ravanda Kalesi herkes tarafından ziyaret ediliyor. Ravanda Kalesi'ne gitmek için Polateli ilçesine gitmek gerekiyor. Konik bir tepe üzerinde yer alan bir kaledir.

Haberin Devamı

Ravanda Kalesi Kilis'in Neresindedir?

Kilis şehri herkesin bildiği bir şehirdir. Kilis şehrine ait olan birçok tarihi yapı bulunuyor. Ravanda Kalesi Kilis şehrinde bulunan bir kaledir. Ravanda Kalesi turistlerin özel olarak ilgilendiği bir yapıdır. Ravanda Kalesi, Kilis'in Polateli ilçesinde bulunuyor. Kaleye ulaşmak için Kilis'in Polateli ilçesine ulaşmak gerekir. Belenözü köyü sınırlarında bulunan bir tarihi yapıdır. Polateli ilçesinin Belenözü köyüne bağlıdır. 

Tarihi Kalenin Özellikleri ve Hikayesi

Ravanda Kalesi'nin başlıca birçok özelliği bulunuyor. Kalenin iç kısmında bazı merdivenler bulunuyor. Tarihi kale içerisinde iki farklı sarnıç bulunuyor. Sarnıçlarda yer alan bir gizli yol bulunuyor. Sarnıçların içerisine yapılan gizli yolun Afrin Çayı'na gidildiği düşünülüyor. Kalenin giriş kısmı güney kısmında yer alıyor. Kalenin kapı genişliği 2 metre 30 santim olup, yüksekliği 3 metre 10 santimdir. Kalenin kaç kata sahip olduğu tespit edilememiştir.