Eğitim Reboa Nedir? Tıpta Reboa Yöntemi Ne Anlama Gelir?

Reboa Nedir? Tıpta Reboa Yöntemi Ne Anlama Gelir?

11.03.2021 - 13:04 | Son Güncellenme:

Tıpta klinik ortamda birden fazla müdahale yöntemi uygulanır. Bu yöntemler farklı ve oldukça karmaşık isimlere sahiptir. Hatta bazı terimler ya da uygulama isimler oldukça uzundur. Bu yüzden bunlar yerine çoğunlukla kısaltmaları kullanılır. REBOA da tıpta kullanılan bir acil müdahale yönteminin kısaltmasıdır. Peki REBOA hangi terimin kısaltması ve nedir ne işe yarar detayları ile derledik.

Reboa Nedir Tıpta Reboa Yöntemi Ne Anlama Gelir

 REBOA ilk kez Amerika'da bir asker tarafında Kore Savaşı'nda kullanılmıştır. O günden günümüze gelişerek ulaşmış olan bir acil yardım ve cerrahi uygulamadır. Tıp alanıyla ilgilenen herkesin mutlaka bilmesi gereken uygulamalardan biridir.

Haberin Devamı

 REBOA Nedir?

 REBOA aslında İngilizce olan Resuscitative Endovascular Balloon Oclusion of Aorta teriminin kısaltmasıdır. Tıpta kullanılan bir cerrahi işlemdir.

 Tıpta REBOA Yöntemi Ne Anlama Gelir?

 Tıpta kullanılan REBOA yöntemi kanamayı durdurmak için uygulanır. Travmatik bir şok geçiren hastanın hemorajik olarak kan basıncı artar. Bu durum vücut için tehlikelidir. REBOA yöntemi ile bu hemorajik kan basıncı aort damarı içine bir balon yerleştirilerek durum kontrol altına alınır. Hayat kurtarıcı ve önemli bir yöntemdir.