Eğitim Rehavet Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Rehavete Kapılmak Nedir?

Rehavet Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Rehavete Kapılmak Nedir?

22.05.2021 - 03:53 | Son Güncellenme:

Rehavet kelimesi son zamanlarda sağlık tedbirlerinin alınması kapsamında çokça dile gelmektedir. Bu kelime kullanarak insanları tedbirleri elden bırakmaması istenmektedir. Peki rehavet ne demektir? Neden işi sıkı tutma adına rehavet kelimesi kullanılmaktadır? TDK, rehavet kelimesinin açıklamasını nasıl yapmaktadır? Rehavet kelimesi hangi dilden gelmektedir? İşte, rehavet kelimesi ve anlamlarını içeren tüm detaylar.

Rehavet Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Rehavete Kapılmak Nedir

Rehavet kelime kökü olarak Arapçaya dayanan bir kelimedir. Türkçemize bu dil üzerinden gelmiştir. Bu kelime tedbirlerin alınması ve gevşekliklerin gösterilmemesi açısından pandemi zamanlarında çok duyulmaktadır.

Rehavet Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Bir isim olarak kullanılmakta olan rehavet kelimesi, vücutta ve insanda gözlemlenen ağırlık, tembellik ve gevşekliği ifade etmek için kullanılmaktadır. Ayrıca rehavet kelimesi bazı kelimeler ile birleşerek söz öbeği oluşturmaktadır. Bunlardan bir tanesi de rehavete kapılmak ifadesidir.

Rehavete Kapılmak Nedir?

Elde edilen bir başarı sonrasında bu başarı durumuna kapılarak tedbirleri elden bırakmak ve iş disiplini ile kontrolü kaybetmek anlamında kullanılan bir ifadedir. Yani elde edilmiş durumun güzelliğine kapılarak gelecek için aynı disiplini gösterememek anlamına gelmektedir.