Eğitim Rektör açık öğretimi bitirdi, kep attı

Rektör açık öğretimi bitirdi, kep attı

28.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu ve kep atma törenine katıldı.

Rektör açık öğretimi bitirdi, kep attı

 

Gazi Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, Rektör Yıldız’ın Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nden dört yılda mezun olduğu ve Açıköğretim Fakültesi’nden mezun olan ilk rektör olarak kayıtlara geçtiği bildirildi.

Haberin Devamı

Yıldız’ın, hayat boyu öğrenmenin her seviyede mümkün olabileceğini herkese gösterdiği aktarılan açıklamada, yeni diploması için Anadolu Üniversitesi’nce düzenlenen mezuniyet törenine katıldığı ve mezuniyet kepini mezun olan diğer öğrencilerle havaya fırlattığı belirtildi.

Mezuniyet töreninde öğrencilere hitap eden Yıldız, “Açıköğretim Fakültesi çeşitli sebeplerle üniversitelerde yüz yüze eğitim alamayan kişiler için büyük fırsatlar sunuyor. Özellikle küresel salgının yaşandığı bu dönemde, uzaktan ve açık öğretimin önemi daha iyi görülmüş oldu. Bu vesile ile mezun olan tüm öğrenci arkadaşları tebrik ediyor, desteklerinden ötürü Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.