Eğitim Rençber Ne Demek? (Tdk) Rençber Etmek Ve Rençber Yapmak Ne Anlama Gelir?

Rençber Ne Demek? (Tdk) Rençber Etmek Ve Rençber Yapmak Ne Anlama Gelir?

27.02.2021 - 03:49 | Son Güncellenme:

Rençber kelime anlamı bakımından çok da bilinmemektedir. Bu bilinmemeden kaynaklı olarak kullanımı da günlük hayatta çok sınırlıdır. Sadece belli başlı filmlerde ve haber bültenlerinde kullanılmaktadır. Bu bakımdan kullanımın artması için anlamının da bilinmesi gereklidir. Bu nedenle TDK'ya göre rençber ne demek gibi soruları sizler için derledik.

Rençber Ne Demek (Tdk) Rençber Etmek Ve Rençber Yapmak Ne Anlama Gelir


Rençber kelime türü bakımından bir sıfattır. Yani bir insan grubunu etkileyen bir kelimedir. Ayrıca rençber eski bir kelimedir. Günümüzde bu kelimenin yerine daha modern bir kelime gelmektedir. Rençber aslında bir meslek grubudur.

Rençber Ne Demek? (TDK)

Rençber kelime anlamı akımında Türk dil kurumunda kendine yer bulmuştur. Açıklaması da tek kelime ile çiftçidir. Çifti daha yeni bir kelimedir. Eskiden daha çok çiftçi yerine rençber kelimesi kullanılıyordur. Bu da bu kelimenin günümüze kadar çok da ulaşamadığını belirtir.

Rençber Etmek ve Rençber Yapmak Ne Anlama Gelir?

Rençber etmek ve yapmak bunun fiil halidir. Yani çiftçilik yapmak bu anlama gelir. Toprağı ekmek ve işlemek anlamına gelir. Kısacası sadece kelime türü bakımından fiil haldedir.