Eğitim Repack Nedir, Avantajları Nelerdir? Reloaded Ve Repack Arasındaki Fark Nedir?

Repack Nedir, Avantajları Nelerdir? Reloaded Ve Repack Arasındaki Fark Nedir?

26.03.2021 - 14:57 | Son Güncellenme:

Repack oyun severlerin karşılarına sıklıkla çıkan bir kavramdır. Korsan oyun sektöründeki gelişmeyle birlikte hayatımıza dahil olmaya başlayan repack kavramı pek çok kişinin kafasında soru işareti oluşmasına sebep olur. O halde repack nedir, avantajları nelerdir ve repack ve reloaded arasındaki farklar nelerdir detayları ile derledik.

Repack Nedir, Avantajları Nelerdir Reloaded Ve Repack Arasındaki Fark Nedir

İnterneti yavaş ve kotalı olduğu kişiler için normal oyunda özel düzenlemeler yapılması repack sürümünü ortaya çıkarır.

Repack Nedir, Avantajları Nelerdir?

Repack kavramını anlamak için öncelikle reloaded kavramını anlamak gerekir. Reloaded sürüm, oyunun normal haline verilen bir isimdir. Repack ve reloaded sürümlerin bütünü hacker gruplarının kullandığı sürüm isimleridir. Yani orjinal oyunlarda bu sürümler yer almaz. Ancak pek çok forum ve internet sitesinde her iki kavram da karşımıza çıkar.

Orjianl oyunların kırılarak ücretsiz kullanıma hazır gelmesi korsan sürümünü ortaya çıkarır. Bu durumda repack ve reloaded sürümleri oluşturulur. Repack, oyun dosyalarının sınırlı olduğu sürüme verilen isimdir.

Genellikle internet bağlantısı kötü veya yavaş olan oyun tutkunları için özellikle düzenlenmiştir. Daha hızlı ve hafif olması sebebiyle bilgisayarı yormadan ve internette kasmalara yol açmadan sınırlı oyun keyfini verir. Oyundaki gereksiz dil dosyalarının ve müzik dosyaları gibi dosyalarının çıkarılarak çok küçük boyutlara getirilmesi bu sürümü ortaya çıkarır.

Reloaded ve Repack Arasındaki Fark Nedir?

Korsan oyunlar iki farklı şekilde düzenlenirler. Oyun içindeki dil dosyaları, ara videolar, müzik dosyaları ve benzeri içeriklerin silinerek çok daha hafif ve boyutu küçük hale gelmesi repack sürümünü oluşturur.

Reloaded sürümü ise orjinal oyun dosyaları üzerinde herhangi bir düzenleme yapılmadığı normal sürüme verilen isimdir. Repack sürüm oyu dosyaları çok küçük boyutlu olurken, Reloaded oyun dosyası bilgisayarda yüksek boyutlu dosyalar arasında yer alır. Orjinal oyunun sunduğu normal oyun deneyimini tam anlamıyla sunan sürüm repack versiyonudur.