Eğitim Robert Boyle Element Tanımı Nedir, Günümüzde Geçerli Midir?

Robert Boyle Element Tanımı Nedir, Günümüzde Geçerli Midir?

11.06.2021 - 14:28 | Son Güncellenme:

Robert Boyle, 25 Ocak 1627 tarihinde doğmuş olan İrlandalı bir doğa filozofudur. Aynı zamanda fizikçi, kaşif ve kimyagerdir. Ölümü ise 30 Aralık 1691 tarihidir. Robert Boyle, modern manadaki ilk element tanımını yapan bir kimyagerdir. Gazın basıncı ile hacmi arasında mevcut bir bağlantının var olduğunu açıklamıştır. Bu bağıntı ise "Boyle – Mariotte Yasası" şeklinde bilinir. En fazla fen ve matematik alanında yapmış olduğu çalışmalar ile hatırlanmaktadır. Robert Boyle’nin element konusunda yapmış olduğu araştırmaları ve tanımları sizler için derledik.

Robert Boyle Element Tanımı Nedir, Günümüzde Geçerli Midir

Robert Boyle, araştırmaları kapsamında ve kişisel fikirlerinin açık bir biçimde simyacılık ile bağlantısı olsa da, genelde, ilk modern kimyager biçiminde görülür. Çalışmalarının arasında yer alan en ünlü çalışması, The Sceptical Chymist ya da Kuşkucu Kimyager, kimya kapsamında bir dönüm noktası biçiminde kabul edilir.

Robert Boyle’nin Element Tanımı Nasıldır?

Robert Boyle, kimyasal olan elementleri maddenin parçalanamayan bir yapı taşı şeklinde tanımlamıştır. İlk defa kimyasal bileşikler ile basit karışımların arasında ayrım yapmıştır. Kimyasal birleşmede niteliklerin bütünü ile değiştiğini ve basit karışımlar içerisinde ise böyle değişimlerin meydana gelmediğini söylemiştir.

Robert Boyle’nin Element Tanımı Günümüzde Geçerli midir?

Robert Boyle'ye göre element tanımı; kendinden çok daha küçük olan maddelere ayrışamayan saf yapılı maddedir. Bu tanıma bakıldığı takdirde elementlerin çok daha küçük olan maddelere ayrıştırılamadığı görülür. Bundan dolayı da bu tanım hala günümüzde geçerliliğini korumaktadır.

Element Örnekleri Nelerdir?

Aynı cins olan atomlardan meydana gelen saf maddelere element adı verilir. Çok sayıda element örnekleri bulunur. Bu örneklerden birkaç tanesi şu şekilde ifade edilebilir:

Haberin Devamı

Hidrojen

Lityum

Berilyum

Helyum

Altın

Gümüş

Bakır

Karbon

İyot

Demir

Oksijen

Azot

Bor

Elementlerin bazıları da bileşik halinde bulunmaktadır.