EğitimRobert Kolej’in 150. yılı onuruna ünlü mezunlar okula döndü

Robert Kolej’in 150. yılı onuruna ünlü mezunlar okula döndü

10.10.2013 - 14:17 | Son Güncellenme:

Açılış konuşmasını Hüsnü Özyeğin’in (RA 63) yaptığı 150. Yıl Okula Dönüş Programı kapsamında iş, politika, sanat, spor, medya ve iletişim alanında uzmanlaşarak öne çıkmış 100’e yakın mezun konuşmacı olarak, deneyimlerini aktardı.

Robert Kolej’in 150. yılı onuruna ünlü mezunlar okula döndü

Türkiye’nin en eski eğitim kurumlarından biri olan Robert Kolej’in 150. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında, mezunlar bir araya geldiler. 6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen “Okula Dönüş” etkinlikleri kapsamında profesyonel hayatta başarı kazanmış pek çok mezun, eski sınıf arkadaşları ve diğer mezunlar ile bir araya gelerek uzmanlıkları kapsamında seminer verdiler.

Haberin Devamı

Mezunları bir araya getiren “Okula Dönüş” etkinlikleri, Robert Kolej Müdürü Anthony Jones ve iş dünyasının duayenlerinden ve bir Robert Kolej mezunu olan Hüsnü Özyeğin’in konuşmaları ile açıldı. Robert Kolej’in 150 yıllık eğitim hayatı boyunca tarihin pek çok ünlü ve etkili ismine yuva olduğunu belirten Müdür Jones, “Bugün de aynı azim ve şevkle öğrencilerimizi hayata hazırlıyoruz. Yarın da Türkiye’nin ve dünyanın geleceğini şekillendirecek gençlere bugün eğitim vererek kucak açıyoruz.” şeklinde konuştu. Hüsnü Özyeğin ise etkinlik kapsamında yaptığı konuşmada iş hayatında başarısının altında Robert Kolej’de aldığı eğitimin büyük önemi olduğunu söyledi. “Robert Kolejli olmasaydım, bu kadar başarılı olabilir miydim? Bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var ki, bugüne kadar yaptığım pek çok başarılı çalışmanın altında Robert Kolejli olmam var.” şeklinde konuşan Özyeğin ayrıca, “Robert Kolej hayata farklı bakmayı öğretiyor. Bugün Türkiye ve dünya çapında tanınmış Robert Kolejli isimler varsa, hayata farklı açılardan bakabilmeyi öğrendiği içindir,” dedi.

Haberin Devamı

Robert Kolej 150. Yıl Okula Dönüş etkinlikleri kapsamında ayrıca, iş, politika, sanat, spor ve medya dünyasında başarı kazanmış pek çok eski mezun bir zamanlar öğrenci oldukları sınıflarda, dönem arkadaşları ve diğer mezunlara uzman oldukları konularda tecrübelerini aktardılar.

4 farklı seansta 70’e yakın seminerin yapıldığı “Okula Dönüş” etkinliklerinde, seminerler katılan eski mezunlardan yoğun ilgi gördü. “Okula Dönüş” etkinlikleri kapsamında derse giren eski Robert Kolej mezunları şu isimlerden oluştu:

Şermin Abdullah, Ersu Ablak, Ahmet Acar, Cem Akaş, Mithat Alam, Avi Alkaş, Ali Alpar, Birand Ardıç, Işıl Arıdağ, İzak Atiyas, Gülay Barbarosoğlu, Oya Başak, Rehyan Baylan, Nihat Berker, İbrahim Betil, Ahu Bilgin, Seda Binbaşgil, Hakan Binbaşgil, Refika Birgül, Metin Bonfil, Sinan Ceylan, Serra Ciliv, Rahel Çikvaşvili, Nuri Çolakoğlu, Hafize Değer, Semahat Demir, Emre Derman, Emre Eczacıbaşı, Neşe Erberk, Aykan Erdemir, Refik Erduran, Nükhet Eren, Serdar Erener, Reyhan Erez, Üstün Ergüder, Ayşe Erzan, Şenes Erzik, Moris Gabbay, Betsy Göksel, Cenk Gümüşçüoğlu, Dikmen Gürün, Hikmet Hükümenoğlu, Evin İlyasoğlu, Fırat İşbecer, Çiğdem Kağıtçıbaşı, Özlenen Kalav Eser, Gülüstü Kaptanoğlu, Burhan Karaçam, Denıse Koen Fletcher, Aytuğ Kolankaya, Nihal Koldaş, Jak Kornflit, Aslı Kortan, Cem Kozlu, Ayşe Kulin, Kaan Kural, Kerem Kurdoğlu, Şule Kut, Sibel Kutman, Ömer Madra, Güneş Mavituncalılar, Nursuna Memecan, Ayşe Odman Boztosun, İpek Ongun, Rina Onur, Nedim Ölçer, Soli Özel, Batubay Özkan, Yeşim Özsoy, Yeliz Özsoy, Sedat Pakay, Whitman Shepard, Berna Sidi Adatoz, Nükhet Sirman, Gökçe Su Yoğurtçuoğlu, Hasan Subaşı, Ercüment Şener, Lale Tekişalp, Bora Tokyay, Hülya Uçansu, Osman Ulagay, Ahmet Uluğ, Aydın Ungan, Mehmet Uysal, Neriman Ülsever, Cüneyt Ülsever, Gündüz Vassaf, Zeynep Yalım Uzun, Nur Yalman, Cüneyt Yavuz, Ayşen Zamanpur

Haberin Devamı

“Okula Dönüş” etkinlikleri kapsamında ayrıca, Robert Kolej mezunu olan Serdar Bilgili’nin solo ve Cem Boyner, Ergun Çağatay, Sedat Pakay ve Tamer Tamar’ın karma fotoğraflarından oluşan sergi de büyük ilgi gördü. Öte yandan Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü işbirliğiyle hazırlanan ve yakın zamanda yine Enstitüde sergilenen “Bir Geleneğin Anatomisi: Robert Kolej’in 150 yılı, 1863 – 2013” sergisi de “Okula Dönüş” kapsamında Robert Kolej’de sergilenmeye başlandı.

Haberin Devamı

“Okula Dönüş” etkinliğine yoğun ilgi gösteren Robert Kolej mezunları, eski arkadaşları ile tekrar bir arada olmanın mutluluğunu yaşamanın yanı sıra, okulları ile bağlarını da kuvvetlendirdiler. Robert Kolej mezunları, okulları ile her zaman yakın ilişkilerini sürdürmenin yanı sıra, her yıl yaptıkları bağışlarla da okula destek olmaya ve burs fonuna katkı sağlamaya devam ediyor. Robert Kolej’de eğitim gören her dört öğrenciden biri burs imkânından faydalanıyor.