Eğitim Robotik Süreç Otomasyonu (Rpa) Nedir, Ne İşe Yarar? Rpa Nasıl Çalışır?

Robotik Süreç Otomasyonu (Rpa) Nedir, Ne İşe Yarar? Rpa Nasıl Çalışır?

18.08.2021 - 01:49 | Son Güncellenme:

RPA olarak bilinen robotik süreç otomasyonun gelişimini sürdürmekte olan bir teknoloji olarak tanımını yapmak mümkündür. Yapay zeka olarak bilinen AI ile iş akışı otomasyonunu içine alan bu teknoloji son zamanlarda giderek kullanılmaya başlanmış ve popülerlik kazanmıştır. Peki, robotik süreç otomasyonu ne anlama gelmektedir? Neden son zamanlarda gitgide daha fazla kullanılmaya başlanmıştır? Bu süreç otomasyonunun avantajları nelerdir tüm detayları ile derledik.

Robotik Süreç Otomasyonu (Rpa) Nedir, Ne İşe Yarar Rpa Nasıl Çalışır

Robotik süreç otomasyonu “screen scraping” olarak bilinen yaklaşımlardan yola çıkarak otomasyon biçiminde ortaya çıkan robotlardır.

Haberin Devamı

 Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) Nedir, Ne İşe Yarar?

 Robotik süreç otomasyonu tekrarlanabilen görevler ile kesinlik bekleyen görevleri öğrenme yolu ile yapabilme imkanı sunan robotik süreçtir. Böylece birçok ortamda önceden adı konulmuş tüm görevler robotik yol ile takip edilebilir. Örneğin, hesaplar yapılabilir, mailler kontrol edilebilir, bağlantılar kurulabilir ve otomasyon işlemleri takip edilebilir.

 RPA Nasıl Çalışır?

 Robotik işlemler için yapılacak tanımlamalar ile kodlamalar sonucun RPA çalışmaktadır Bu sistem ile, daha hızlı ve tutarlı sonuçlar elde edilir. Hata payı en aza düşer. Risklerin önüne geçilir. İnsan kaynağını daha başka işler için kullanma imkanı ortaya koyar.

 

Yazarlar