Eğitim Rokoko Nedir? Rokoko Dönemi Sanatçıları Ve Eserleri Nelerdir?

Rokoko Nedir? Rokoko Dönemi Sanatçıları Ve Eserleri Nelerdir?

04.03.2021 - 13:33 | Son Güncellenme:

Barok dönemine tepki olarak doğan Rokoko sanat akımı resim ve mimari başta olmak üzere birçok sanat türünü kapsar. Belli bir simetriye göre çizilmiş resimlerd, sanatçının serbest stili ön planda tutulur. Barok sanatının karmaşık yapısına karşın Rokokoda biçimciliğe ve çizgilere önem verilir. Beyaz siyah ve kırmızı mavi gibi renkler bir arada kullanılarak resimlerde kontrast oluşturulmuştur. Rokoko nedir? Sizin için Rokoko dönemi sanatçılarını ve eserlerini derledik.

Rokoko Nedir Rokoko Dönemi Sanatçıları Ve Eserleri Nelerdir

 Rokoko mimarisinde ise resim sanatından farklı olarak asimetrik çizgiler ve hatlar kullanılmıştır. İlk örnekleri Fransa'nın başkenti Paris'te görülen Barok mimarisi, Hollanda, Belçika, İtalya ve Avusturya gibi Avrupa ülkelerinde de büyük ilgi görmüştür. 

Haberin Devamı

 Rokoko Nedir? 

 Rokoko, 18. yüzyılın ikinci yarısında ve 19. yüzyılın ilk çeyreğinde etkili olmuş sanat akımıdır. Resimde biçimciliğin ön plana çıktığı bu akımda, ince ve keskin çizgiler kullanılmıştır. 

 Resim ve mimari dışında tiyatro ve edebiyatta da etkili olan Rokoko akımında, detaylar büyük önem taşır. Klasik sanatın temel kaidelerinden biri olan ''yüceleştirme'' vurgusu bu akımda kabul görmemiştir. Mimikler detaylı bir şekilde çizilirken, arka plandaki detaylara büyük önem verilmiştir. 

 Rokoko Dönemi Sanatçıları ve Eserleri Nelerdir? 

 1- Giovanni Battista Tiepolo: 

 Eserleri: Juno ve Luna, Kleopatra'nın Ziyafeti, The Triumph of Marius (Marius'un Zaferi), The Chariot Aurora, Macaw ve Genç Bir Kadın 

Haberin Devamı

 2- François Boucher: 

 Eserleri: Madam de Pompaur'un Portresi, Müziğin Alegorisi, Kuş Avcıları, Parktaki Aşıklar, Sevginin Kaynağı 

 3- Jean-Honoré Fragonard: 

 Eserleri: Aşk Mektubu, Kitap Okuyan Genç Kız, Kadın ve Köpeği, Mutlu Aşıklar, The See Saw 

 4- Antoine Watteau

 Eserleri: Mezzetin, Çuha Adasına Yolculuk 

 5- Charles Andre Van Loo

 Eserleri: The Three Graces, XV. Louis, Virgin and Child, Mars ve Venüs, Admiral D'Orvilliers'in Portresi, Baş Sayfa, River God