Eğitim Sac Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Sac Hammaddesi Nedir?

Sac Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Sac Hammaddesi Nedir?

06.12.2021 - 16:53 | Son Güncellenme:

Konuşmak, insanlar arasında iletişimin aracıdır. Konuşmak ise dil aracılığıyla gerçekleşir. Dünya üzerinde konuşulan pek çok dil bulunur. Her dilin kendine göre dilbilgisi kuralları vardır. Dilin bir önemli yönü de elbette çok sayıda sözcükten oluşmasıdır. Bu sözcüklerin hepsinin günlük konuşma dilinde kullanılmadığı da bir gerçekliktir. Bazen rast gelinen ve anlamı bilinmeyen kelimeler merak konusu olmaktadır. "Sac" sözcüğü de böylesi bir kelimedir. İşte, sac nedir, TDK sözlük anlamı ne demek, sac hammaddesi nedir ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Sac Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Sac Hammaddesi Nedir

Sac sözcüğünün Türkçede birden çok anlamı bulunmaktadır.

Sac Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Her dilde, o dilin gelişmesi ve korunmasını ilke edilmiş resmi veya yarı resmi kurumlar vardır. Türkçe ile ilgili olan resmi Kurum da Türk Dil Kurumu'dur. Biz sözcüğün yazımı ya da anlamı gibi konular araştırılırken ilk başvurulan kaynak da bu sebeple TDK sözlüğüdür. TDK sözlüğüne bakıldığında sac kelimesinin anlamı şu şekilde açıklandığı görülür:

Haberin Devamı

Yassı, demir çelik ürünü

Sac, demir levha

Bu üründen yapılan

Bu nesneden imal edilmiş, üzerinde yufka yapılan dışbükey pişirme aracı.

Sac Hammaddesi Nedir?

Sac levha bir metal ürünüdür. Sacın temel hammaddesi genel olarak demir metalidir. Kalın levhaların silindirler arasından geçirilmesiyle ince sac levhalar elde edilir. Fakat bu işlemin birden çok aşaması bulunur. Bu aşamalardan geçirilerek piyasanın talebine uygun standartlarda sac levha ve şeritler elde edilir.