Eğitim Sağlık bölümü lisans tamamlama tercih tarihleri

Sağlık bölümü lisans tamamlama tercih tarihleri

28.08.2015 - 14:39 | Son Güncellenme:

Sağlık bölümü önlisans alanlarından mazun olanların lisans tamamlama tercihleri devam ediyor. 25 Ağustos'ta başlayan lisans tamamlama işlemlerinde don gün ne? YÖK sağlık lisans tamamlama işlemleri ile ilgili detayları açıkladı.

Sağlık bölümü lisans tamamlama tercih tarihleri

2015-2016 eğitim öğretim yılı için açılacak lisans tamamlama programlarına başvurmuş adayların tercih işlemleri 25-30 Ağustos 2015 tarihleri arasında e-Devlet şifresiyle https://yoksis.yok.gov.tr/BTS internet adresinden alınacaktır.

Haberin Devamı

Yerleştirme işlemleri 3 Eylül 2015 tarihine kadar yapılacak ve sonuçlar https://yoksis.yok.gov.tr/BTS internet adresinden duyurulacak.

Lisans tamamlama programlarına yerleşen adayların kayıt işlemleri 7-11 Eylül 2015 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacak. İlan edilen kayıt tarihlerinde kaydını yaptırmayan adaylar yerleştirme işleminden doğan haklarından vazgeçmiş sayılacaklar ve kayıtları yapılmayacak.

Lisans Tamamlama Programlarına Başvuru Yapabilecek Ön Lisans Programları

Acil Yardım, Acil Yardım Teknikerliği, Acil Yardım Teknikleri, Adli Tıp, Adli Tıp Teknikerliği, Ağız Diş Sağlığı, Ağız ve Diş Sağlığı, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım, Ameliyathane Hizmetleri, Ameliyathane Teknikerliği, Anestezi, Anestezi Teknikerliği, Cerrahi Teknikerliği, Çevre, Çevre Sağlığı, Diş Protez, Diş Protez Teknikerliği, Diş Protez Teknolojisi, Diş Teknik Sekreterliği, Diyaliz, Ebelik, Eczane Hizmetleri, Eczane Teknikerliği, Elektronörofizyoloji, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, Evde Hasta Bakımı, Fizik Tedavi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Fizyoterapi, Hastane Yönetimi ve Organizasyon, Hemşirelik, Hidroterapi, İlk ve Acil Yardım, İş ve Uğraşı Terapisi, Laborant ve Veteriner Sağlık, Nükleer Tıp Teknikleri, Odyometri, Optisyenlik, Ortopedik Protez ve Ortez, Otopsi Yardımcılığı, Paramedik, Patoloji Laboratuvar, Patoloji Laboratuvar Teknikleri, Perfüzyon, Perfüzyon Teknikleri, Podoloji, Protez ve Ortez, Radyoloji, Radyoterapi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sağlık Yönetimi, Sağlık Memurluğu, Sağlık Teknikerliği, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Veteriner Sağlık Teknikerliği, Yaşlı Bakımı, Yaşlı Bakım Hizmetleri, Yaşlı Hizmetleri Bakımı.