Eğitim Sağlık Kurumları İşletmeciliği Nedir, Bölümün Mezunları Ne İş Yapar?

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Nedir, Bölümün Mezunları Ne İş Yapar?

02.06.2021 - 01:32 | Son Güncellenme:

Meslek seçimi insanın hayatında en önemli kararlardan biridir. Günümüzde teknolojinin baş döndüren gelişimi, dijital dünyanın her alana etkisi ve benzer olaylar sebebiyle yeni alanlar açılmakta, yeni meslekler ortaya çıkmaktadır. Gençlerin meslek seçiminde etraflıca araştırma yapmasında büyük fayda vardır. Hiç bilmedikleri belli alanlarda eleman aranmaktadır. Sosyal ve ekonomik şartlarının da iyi olduğu bazı meslekler yeterince tanınmadığı için göz ardı edilmektedir. İşte ilgiyle okuyacağınız sağlık kurumları işletmeciliği, sağlık kurumları işletmeciliği bölümü mezunları ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Nedir, Bölümün Mezunları Ne İş Yapar

Hızla gelişen ve gelecekte de istihdam yaratmayı sürdüreceği öngörülen sağlık sektörünün spesifik personellere ihtiyacı bulunmaktadır. Sağlık kurumları işletmeciliği bölümü mezunları bu ihtiyacı karşılayacak elemanlardan olacaktır.

Haberin Devamı

 Sağlık Kurumları İşletmeciliği Nedir?

 Sağlık kurumları işletmeciliği bölümü 2 yıllık bir bölümdür. Sağlık kurumları işletmeciliği eğitimi, Üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bölümlerinde verilmektedir. Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümlerine TYT puanına göre girilebilmektedir.

 Sağlık kurumu işletmeciliği bölümü mezunlarına talep giderek artmaktadır. Çünkü sadece Türkiye'de değil tüm dünyada sağlık sektörü artış ve farklılaşma göstermektedir. Öte yandan artan rekabet özel sağlık kurumlarının iş süreçlerini yeniden yapılandırma zorunluluğunu da beraberinde getirmektedir. Diğer sebepler de göz önüne alındığında nitelikli personel talebi artmaktadır. Sağlık kurumları işletmeciliği nedir sorusuna başlıklarla cevap vermek gerekirse:

Haberin Devamı

Sağlık kurumları işletmeciliği bir sağlık disiplinidir.

Bu bölümde sağlık sektörünün temel ilke ve değerlerine bağlı 

Yönetim prosedürleri ve uygulamaları hakkında bilgi sahibi olan 

Hasta ile müşteri arasındaki ilişkileri

Hasta ile müşteri arasındaki iletişimi

Yetkin ve sağlık sektörünün ihtiyaçlarına göre profesyonelle yetiştirmeyi amaçlayan bir disiplindir.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

 Bu bölüm mezunları, kurumların işleyişini inceleyerek, varsa hataların önüne geçecek şekilde ve sahadaki diğer sağlık kuruluşlarıyla rekabeti de dikkate alarak pazarlama aşamalarında hamleler gerçekleştirirler. Sağlık kurumlarının yöneticiliği, pazarlaması alanlarında istihdam edilirler.