Eğitim Sakıp Sabancı Araştırma Ödülleri sahiplerini buldu

Sakıp Sabancı Araştırma Ödülleri sahiplerini buldu

14.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sabancı Üniversitesi Onursal Başkanı Sakıp Sabancı’nın vasiyeti üzerine verilen Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri sahiplerini buldu. Ödül kapsamında bu yılın teması “Korona Sonrası Dünya ve Türkiye: Pandemilerin Sosyal, Psikolojik ve Siyasi Etkileri” olurken; bu alana önemli katkılar sunan University College London Davranışsal Değişim Merkezi Direktörü Prof. Susan Michie Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Sakıp Sabancı Araştırma Ödülleri sahiplerini buldu

 

Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, çevrimiçi törende yaptığı konuşmada, pandeminin etkilerinin yalnızca sağlık alanında değil; toplumun her alanında hissedildiğine dikkat çekerek, ödülün konusunun bu anlamda, büyük önem taşıdığını kaydetti.

Haberin Devamı

Prof. Susan Michie ise salgın nedeniyle hükümetlerin insanların davranışlarını değiştirmelerini istediğinin altını çizerek “Vatandaşların davranışlarını değiştirmek istiyorsak; önce sağlık profesyonellerinin, işverenlerin ve politikacıların davranışlarını değiştirmemiz gerekiyor” dedi. Salgınla mücadelede insanların birbirine bağlı olduğuna dikkat çeken Michie, üretilecek çözümlerin küresel olması gerektiğini söyledi.

Salgına mercek tuttular

Ödül kazanan diğer makaleler şöyle:

- Bilkent Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ayşenur Dal ve Doç. Dr. Efe Tokdemir - “Toplumlarda COVID-19’a karşı savaşmada,

arka planda yatan koşullarla birlikte sosyo-psikolojik dinamikler.”

- Kadir Has Üniversitesi’nden Onurcan Yılmaz ve Avustralya Queensland Teknoloji Üniversitesi’nden Ozan İşler - “COVID-19 tehdidinin dünyada ve Türkiye’deki bilişsel ve davranışsal sonuçları.”

Haberin Devamı

- Yaşar Üniversitesi’nden Sinan Alper -  “COVID-19 ile ilgili komplo teorilerine inanmak: Hata değil, insan doğasının bir özelliği.”