Eğitim Sama Ne Demek, Türkçesi Nedir? Japoncada Sama Kime Denir?

Sama Ne Demek, Türkçesi Nedir? Japoncada Sama Kime Denir?

06.12.2021 - 01:43 | Son Güncellenme:

Türkçe'de yer almayan ancak farklı yerlerde karşılaşılan kelimeler içerisinde sama sözcüğü geliyor. Peki, sama ne demek, Türkçesi nedir? Japoncada sama kime denir tüm detayları ile derledik.

Sama Ne Demek, Türkçesi Nedir Japoncada Sama Kime Denir

Yabancı kökenli olması ile beraber aynı zamanda Sama kelimesi merak edilen sözcükler içerisinde yer alıyor. Genel olarak cümlede yardımcı şekilde kullanması ile birlikte, nadiren değerlendirilen kelimeler arasında olduğunu söylemek mümkün.

Haberin Devamı

 Sama Ne Demek, Türkçesi Nedir?

 Kökeni Japonca olan sağmak kelimesinin Türkçe karşılığı, ‘Yüksek derece saygı bildiren ek’ olarak ifade edilmektedir. Konuşmalarda genel olarak Nadir şekilde kullanılır ve bazı özel durumlar için değerlendirilir.

 Japoncada Sama Kime Denir?

 Genellikle belli başlı bazı özel kişi ya da kurumlar ile konuşma gerçekleştirilirken değerlendirilen saygı kelimesi sabah sözcüğüdür. Diğerleri ifadeye saygı bildiren ek olarak anlatmak mümkün. Sadık cariye derin hükümdarlarına, Tanrıya, resmi mektuplarda ve alt tabakadaki kişilerin üst tabakadaki kişilere hitap etmesi gibi anlamlar üzerinden değerlendirilir. Bu yüzden halk arasında çok fazla kullanılan bir sözcük değildir. Ancak Japoncada önemli kişiler için ele alınır ve değerlendirilir.