Eğitim Sanat Terapisi Nedir? Sanat Terapisi Eğitimi Ne İşe Yarar?

Sanat Terapisi Nedir? Sanat Terapisi Eğitimi Ne İşe Yarar?

12.02.2022 - 13:14 | Son Güncellenme:

Günümüzde pek çok kişi farklı psikolojik tedaviler almaktadır. Bu anlamda doktorlar danışanlarına farklı tedavi yöntemleri uygulamaktadır. Bunlardan birisi de sanat terapisidir. Bu anlamda sanat terapisi pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. peki sanat terapisi nedir? Sanat terapisi eğitimi ne işe yarar? Sizlere sanat terapisi hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Sanat Terapisi Nedir Sanat Terapisi Eğitimi Ne İşe Yarar

 Sanat terapisi son yıllarda pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. Özellikle son zamanlarda pek çok hastaya uygulanan bu yöntem herkese de uygulanabilir.

Haberin Devamı

 Sanat Terapisi Nedir?

 Danışanların hayal dünyasını bir araç olarak kullanan psikolojik tedavi ve destek yöntemine sanat terapisi adı verilmektedir. Günlük hayatta kişilerin streslerini ve endişelerini atmak için geliştirilmiş sanat terapisi pek çok kişiye de uygulanmaktadır. 

 Pek çok kişi için bilinçli bir şekilde sözel olarak sorunları ifade etmek zor olmaktadır. Özellikle bazı kişiler için sözel ifade yerine sanat yolu ile ifade etmek daha kolay ve verimli olmaktadır. Bu anlamda sanat terapileri çok sık kullanılmaktadır. Resim, heykel gibi sanatsal aktiviteler sayesinde danışanların iç dünyalarını ve bilinçaltını ifade etmek için kullanılmaktadır. 

 Sanat Terapisi Eğitimi Ne İşe Yarar?

 Sanat terapisi belirli özellikleri ve sınırları olan disiplin olarak tanımlanmaktadır. Sanat terapisi sanat enstrümanlarını, insanların akıl sağlıkları ile birlikte duygusal ve sosyal sağlıklarını da geri kazanmalarını ve geliştirmeleri için kullanılan bir çeşit terapi olarak tanımlanmaktadır. Bu anlamda sanat terapisi eğitimleri kişilere pek çok yarar sağlamaktadır.

Haberin Devamı

 Sanat terapisi eğitimi problem çözme, odaklanma ve dikkat becerilerini arttırmaktadır. Ayrıca sanat terapisi eğitimi değerlendirme ve hoş zaman geçirmelerine de olanak tanımaktadır. Sanat terapisi eğitimi alan kişiler bunlar dışında yaşam alanlarındaki streslerini tanır ve bunlar ile ilgili baş etme becerilerini geliştirmektedir. Ayrıca kişilerde bellek ve düşünceye yardımcı olan yeni beceriler de öğretmektedir.