Eğitim Satranç - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Satranç - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

07.04.2023 - 15:21 | Son Güncellenme:

Satranç Hikayesi, Avusturyalı olan Stefan Zweig'in Brezilya sürgününde tamamladığı ve 1942'de intiharından sadece birkaç gün önce Amerikalı yayıncısına yolladığı son başarısıdır. Zweig'in Nazizm'e karşı yazmış olduğu tek hikayedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Satranç - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

 Otobiyografi tarzında olan kitap, bir satranç şampiyonuna karşı Nazilerin tehdidi altında ruhsal dengesini kaybetmiş, kendine karşı yabancılaşmış birinin vermiş olduğu mücadeleyi anlatıyor.

Haberin Devamı

 Satranç - Kitap Özeti Oku

 20 yıldır eline satranç taşı almayan Dr. B.; seyahat ettiği gemide satranç şampiyonu ile oynadığı oyunu mükemmel bir şekilde kazanır. Sonrasında bu kazanma heyecanına kapılan Dr. B. maçın rövanşını da oynamayı teklif eder.

 Şaşırtıcı bir sonla karşılaşan Dr B. geçmiş dönemde rastlantı eseri, hapishane şartlarında eline geçirdiği bir satranç kitabı ile bu oyunun tüm detaylarını öğrenmiştir. Ne satranç tahtası ne de taşları vardır. Önce ekmeklerden yaptığı satranç taşları ile sonra da tamamen zihninden oyun oynayarak, profesyonel bir satranç ustası olmuştur. 

 Stefan Zweig tarafından yazılan roman büyük bir incelikle kaleme alınmıştır. Satranç kitabı, gerilimli kurgusu ve ruhsal gelgitleri ile kişiyi tam anlamı ile etkileyen bir kitap olmaktadır. 

Haberin Devamı

 Konusu

 New York'tan Buenos Aires'e gemiyle seyahat edenler, yanlarında kibirli ve düşmanca bir adam olan dünya satranç şampiyonu olduğunu fark ederler. Becerilerini ona karşı denemek için bir araya gelirler ve ağır bir şekilde mağlup olurlar. Sonra gizemli bir yolcu onlara tavsiyelerde bulunmak için öne çıkar ve talihleri ​​değişir.

 Satranç oyununa ilişkin olağanüstü kavrayışına nasıl sahip olduğu ve Zweig'in hikayesinin merkezinde ne olduğu yer alıyor. Chess Story'nin bu çevirisi, eserin yüksek gerilim ve dokunaklı yansımanın olağandışı karışımını ortaya çıkarıyor.

 Karakterleri ve Sayfa Sayısı

 Stefan Zweig tarafından yazılmış olan roman 1943'te yayınlandı. Nazi rejimi zamanında geçen bir hikayeyi anlatmaktadır. Naziler tarafından hücre hapsine alındığında akıl sağlığını korumanın tek yolu bu olduğu için satranç oynamaya takıntılı hale gelen ana kahraman Dr. B'nin hikayesi anlatılmaktadır. 

 Ana kahraman Dr. B, Naziler tarafından hücre hapsine alınmıştır. Tek başına kaldığı bu süre boyunca, Dr. B'nin tek eğlencesi satranç hakkında bir kitap okumak ve ardından bu oyunu kafasında oynamaya çalışmak olduğu için, satranç takıntısı gelişmiştir.

 Satranç oyunu savaş temasıyla bağlantılı olmaktadır. Bu oyunda iki ordu birbirine karşı savaşmakta ve bir oyuncu rakibin ordusunu fethetmeye çalışmaktadır. 

Haberin Devamı

 Kitabın sayfa sayısı çevirilere göre farklılık göstermektedir. 71-80 sayfa arasında farklılık gösteren kitap bir solukta okunabilecek kadar akıcı ve ilgi çekicidir.