Eğitim Sauna Nedir, Ne İşe Yarar? Sauna Faydaları Nelerdir?

Sauna Nedir, Ne İşe Yarar? Sauna Faydaları Nelerdir?

21.07.2022 - 12:54 | Son Güncellenme:

Sauna, ahşaptan dekore edilmiş sıcak hava banyosu olarak bilinir. Az bir nem oranı ile terlemenizi sağlayarak vücudun zararlı maddelerden arınmasını sağlar. Saunada nem oranı %5 ile arasında olduğundan bunalmadan terleme imkanına sahip olursunuz. Saunanın ne olduğu ile beraber faydaları hakkında merak edilen tüm detaylar.

Sauna Nedir, Ne İşe Yarar Sauna Faydaları Nelerdir

Sauna sıcak hava banyosudur. Nem oranı düşüktür ve sıcaklık yüksek olduğu için bunalmadan terleyebilirsiniz.

Sauna Nedir?

Sauna, iç kısmı ahşaptan dekore edilmiş bir sıcak hava banyosudur. Pasif halde olduğunda terleme imkanı veren saunada sıcak ve kuru hava bulunmaktadır. Saunalarda nem oranı düşük olduğu için içindeki sıcak havaya dayanmak girenler için daha kolay bir hal alır. Saunanın sıcak ortamının genelde nemden kaynaklandığı düşünülse de bu yanlıştır. Oysa saunanın içindeki nem oranı %5 ile arasında değişir. Nem çok az olduğu için saunanın içinde bunalmadan terlemek mümkün olabilir. Oturarak ya da uzanarak terlediğinizde vücudunuzdaki toksinler vücudunuzdan atılma imkanı bulunur. Bu da hem bedensel hem de ruhsal bir rahatlık yaşamınızı sağlar.

Ne İşe Yarar?

Sauna nem olmadan terlemenizi ve vücudunuzu rahatlatmanızı hedefler. Ter yoluyla vücut toksinlerden arınacak cilt gözeneklerinin de açılmasını sağlar. Düzenli olarak saunaya girerek kalp sağlığınızı korumanız da mümkündür.

Sauna Faydaları Nelerdir?

Saunanın sağlık açısından faydaları şu şekildedir:

Haberin Devamı

Cilt bakımına destek olur. Cilt gözeneklerinin açılmasını sağlar ve hücrelerin yenilenmesine imkan sağlayarak daha sağlıklı bir görünüme sahip olmanıza yardım eder.

Kaslarınızı güçlendirir. Yüksek ısıda uygulandığı için yağ yakımına katkı sağlar ve kas yoğunluğu üzerinde de olumlu etkilerde bulunur.

Kalp sağlığı üzerinde etkilidir. Sıcaklık oranı arttıkça sauna içindeki kalp atış hızınız da artar. Bu da eğer kalp sorununuz bulunmuyorsa düzenli olarak yapıldığında kalp sağlığının korunmasını sağlar.

Toksinleri temizler ve stresi azaltır. Vücudun terlemesini sağlayarak zararlı toksinler ter yoluyla atılmasını sağlar. Aynı zamanda vücut kasları gevşediği için stres üzerinde de azaltıcı etkisi olduğu tespit edilmiştir.