Eğitim Sembolik Oyun Nedir, Neden Önemlidir? Sembolik Oyun Örnekleri Nelerdir?

Sembolik Oyun Nedir, Neden Önemlidir? Sembolik Oyun Örnekleri Nelerdir?

07.12.2021 - 17:03 | Son Güncellenme:

Çocuklar için kurulan birçok zevkli oyun türü bulunmaktadır. Bu oyun türleri belirli amaçları olan ve çocuğa yeni beceriler kazandıran eğitsel oyunlar olarak dikkat çekmektedir. Bu oyunlardan biriside sembolik oyun olarak bilinir. Sizler için Sembolik oyun nedir, neden önemlidir? Sembolik oyun örnekleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Sembolik Oyun Nedir, Neden Önemlidir Sembolik Oyun Örnekleri Nelerdir

Sembolik oyun oldukça sık tercih edilen bir oyun türüdür. Bu oyun türünde yer alan amaçlar oldukça önemlidir. Çünkü bu oyundaki amaçlar ile çocuğun gelişimine olumlu katkılar yapılmaktadır.

Sembolik Oyun Nedir, Neden Önemlidir? Sembolik Oyun Örnekleri Nelerdir?

Sembolik oyun, oyun sırasında çocuğun bir nesneye farklı anlamlar katarak -
mış, -miş, -muş veya -müş gibi yapmasıdır. Yani olmayan bir şeyi oyun içerisinde varmış gibi göstermekti. Sembolik oyun kurma yaşının 12-18 aylık arası daha sık olduğu görülmektedir.

Sembolik oyun kurma çocuklar için çok önemlidir. Çünkü bu sayede çocuğun gelişimi artacağı gibi aynı zamanda yorumlama ve düşünce seviyesi de artar. Yani bu oyun türünde önemli kazanımlar vardır.

Sembolik oyuna en güzel örnek sandalyelerden araba yapmaktır. Küçükken hepimiz evde olan sandalyeleri koyarak arabaymış gibi oynardık. Diğer bir örnek ise yastıklardan veya kartondan ev yapmaktır. Yan yana koyulan nesneleri ev gibi yapıp oynayan kişiler bulunmaktadır. Bundan dolayı bu örnekler çok sayıda olabilir. Çünkü hayal gücünün belirli bir sınırı yoktur. Çocukların düşünce gücünün gelişmesi ve hayata hazır hale gelmesi sembolik oyun kurma ile daha kolaydır.