Eğitim Septisizm Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Felsefede Septisizmin Temsilcileri Kimlerdir?

Septisizm Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Felsefede Septisizmin Temsilcileri Kimlerdir?

13.06.2021 - 04:30 | Son Güncellenme:

Bilindiği üzere felsefe bilimi olaylara sorgulayıcı ve kuşku duyan bir biçimde yanaşmaktadır. Bu durumda ortaya net ve gerçek bilgilerin sunulmasında ünlü felsefecilerin görüşlerinden ve görüş akımlarından faydalanılmaktadır. Bu görüşler arasında dikkat çeken ifadelerden biriside septisizm olarak görülmektedir. Peki, septisizm ne demektir? Septisizm hakkında ortaya konulan görüşler nelerdir? Bu görüşleri savunan filozoflar kimlerdir? İşte, septisizm görüşünün anlamı ile bu görüşü destekleyen filozoflar.

Septisizm Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Felsefede Septisizmin Temsilcileri Kimlerdir


Septisizm felsefede bir çeşit kuşkuculuk anlamında kullanılmaktadır. Fransızca bir kelime olan septisizm kendi dilinde "scepticisme" olarak ifade edilmektedir. Türk Dil Kurumu bu felsefi ifade ile alakalı olarak sözlük hazinesinde açıklamaya yer vermiştir.

Septisizm Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Fransızca bir kelime olan septisizm terimini TDK kuşkuculuk olarak anlatmaktadır. Bu terimin temelinde şüphe ve her şeye hemen inanmama vardır. Doğru ve genel bilgilerin insanlar için olmayacağı tezini savunur.

Felsefede Septisizmin Temsilcileri Kimlerdir?

Bu septisizm akımını temsil eden kişiler, Pyrrhon, Timon, Arkesilaos ve Karneades olarak bilinmektedir. Bu filozoflar kesin bilgiyi kabul etmemiş ve şüpheci yaklaşmışlardır.