Eğitim Şerefiye Nedir, Şerefiye Hesabı Nasıl Yapılır? Şerefiye Farkı Nasıl Hesaplanır?

Şerefiye Nedir, Şerefiye Hesabı Nasıl Yapılır? Şerefiye Farkı Nasıl Hesaplanır?

16.03.2021 - 16:21 | Son Güncellenme:

Şerefiye terimi konut alıp satma işlemlerinde bir emlak terimi olarak kullanılmaktadır. Bu terimin ne anlama geldiği çoğu kişi tarafından bilinmediği için hakkında araştırmalar yapılmaktadır. Şerefiye nedir, şerefiye hesabı nasıl yapılır? Şerefiye farkı nasıl hesaplanır? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.

Şerefiye Nedir, Şerefiye Hesabı Nasıl Yapılır Şerefiye Farkı Nasıl Hesaplanır

Emlak sektöründe konutların fiyatlarının belirlenmesinde şerefiye terimi çok sık bir şekilde kullanılır. Emlak konut alım ve satım işlemleri yapılırken şerefiye kelimesi sıklıkla kullanılmaktadır. Halk arasında çok kullanılmadığı için bu kelimenin anlamı merak edilmektedir.

Haberin Devamı

Şerefiye Nedir, Şerefiye Hesabı Nasıl Yapılır?

Şerefiye terimi emlak projelerinde kullanılmaktadır. Bu terim aynı özellikleri bulunan iki farklı dairenin farklı fiyatlandırılmasında kullanılmaktadır. Şerefiye işlemi yapılırken fiyatların arttığı ya da azaldığı durumlar görülebilmektedir. Konut alım satımların sürekli karşılaşılan bu durum şerefiye olarak isimlendirilmektedir.

Şerefiye Farkı Nasıl Hesaplanır?

Şerefiye hesabı yapılırken her özellikte bir puan belirlenmektedir. Konutun karşısına özelliğine göre puanlar yazılmaktadır. Puanı yüksek olan daireler şerefiye bedelinin en yüksek olduğu daire olarak belirlenmektedir. Bu sebeple puanı yüksek olan dairenin fiyatı da diğerlerinden yüksek olmaktadır. Günümüzde gelişen teknoloji ile bu işlemleri yapan şerefiye programları bulunmaktadır.