Eğitim Serenad - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Serenad - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

07.04.2023 - 15:24 | Son Güncellenme:

Serenad Türk edebiyatında yer alan önemli romanlar arasındadır. Zülfü Livaneli tarafından yazılmış olan bu kitap oldukça sürükleyicidir. Serenad, muhteşem bir hikayeye sahip olmasıyla beraber okuyucular tarafından tercih edilen kitaplardan birisi olmuştur. Serenad kitabının ayrıntılarını sizler için derledik.

Serenad - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

 Serenad 2011 yılında yayınlanmıştır. Tarihi kurgu ve savaş türünde olan bir romandır. Tüm kitapseverlerin kütüphanesinde olması gereken kitaplardan birisidir. 

Haberin Devamı

 Kitap Özeti Oku

 Maya dul ve bir çocuk annesidir. İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümünde çalışmaktadır. Yabancı misafirlerle ilgilenmek görevidir. Çalıştığı yere Amerikalı Alman Maximilian Wagner isminde bir doktor gelmiştir ve tanışmıştır. Maya neden geldiğini bilmeden havalimanında yakışıklı bey olan Wagner ile buluşur. Wagner önceleri İstanbul’da yaşamıştır ve Pera Palas Otelinde konaklamak ister.

 Maya otele yerleştirdikten bir gün sonra otele gittiğinde ayrıldığını öğrenir. Ardından kapıda bir araba fark eder. Arabanın dünden beri orada olduğunu hatırlar sonrasında takip edildiğini düşünür. Üniversiteye döndüğü zaman Rektör, Maya ile tanışmak ister. Maya beyaz arabada yer alan adamların orada olduğunu görür. İstedikleri şey profesörü takip etmesidir.

Haberin Devamı

 Profesörü ertesi gün Şile’ye götürür, profesör yalnız kaldığında serenad yapar. Profesör donmak üzereyken Maya profesörü arabaya taşır. Fakat araba çalışmadığı için otele götürür. Profesör sutum, sutma ve struma diyerek mırıldanır. Maya adamın karşısında ne yapacağını bilemez. Birden aklına kendi vücut ısısıyla ısıtmak gelir ve ısıttıktan başarılı olur.

 Profesörün Serenad yapmasının nedeni eşiyle Türkiye’ye kaçtığı zaman Alman polisi tarafından yakalanmaları ve ardından karısının kaçırılmasıdır. Profesör karısını kurtarmak üzereyken gemi Şile’de durur ve kimsenin gitmesine izin yoktur. Filistin ve Türkiye hiçbir şekilde gemiyi kabul etmez. Rusya ise füze ile gemiyi yok eder.

 Profesörün takip edilme nedeni bu olayın gün yüzüne çıkacağının düşünülmesidir. Bu olaydan sonra profesör Amerika’ya döner ve Maya işinden kovulur. Maya’ya Amerika’dan paket gelir. Paketin içinde keman ve tercüme edilmesi gereken kitap vardır. Maya tercüme ederken bir haber daha gelir. Bu haber ölen profesörün küllerinin Şile tarafından denize dökülmesi şeklindedir.

 Konusu

 Bir profesör Amerika’dan Türkiye’ye gelir ve Şile’ye gider. Bu yolculukla aslında 60 yıllık uzun bir yolculuğa çıkılır. Tarihin acımasız olaylarında masum insanların ve aşkların nasıl bittiği konu edinir.

Haberin Devamı

 Karakterleri 

 Maya: İstanbul Üniversitesi’nin Halkla İlişkiler bölümünde yabancı misafirleri ağırlayan kadındır. Bu sefer ki ağırlaması gereken kişi profesördür.

 Profesör (Maximilian Wagner): Türkiye ‘ye gelen profesör karısının öldüğü yeri ziyaret eder ve serenad yapar.

 Sayfa Sayısı

 Serenad toplam 481 sayfadan oluşmaktadır.