Eğitim Seri Film Nedir? Serisi Olan Filmler Hangileridir?

Seri Film Nedir? Serisi Olan Filmler Hangileridir?

30.10.2021 - 01:36 | Son Güncellenme:

Dünya çapında kült haline gelmiş günümüzde birçok önemli seri film bulunmaktadır. Hatta bu filmler geçmişten günümüze kadar ulaşmış ve hala yaygın izlenen önemli seriler olarak öne çıkarlar. Bununla birlikte pek çok kişi seri filmin ne demek olduğunu öğrenmeye çalışıyor. Peki Seri film nedir? Serisi olan filmler hangileridir? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Seri Film Nedir Serisi Olan Filmler Hangileridir

Seri filmler sinema dünyasının en önemli unsurları içerisinde yer alır. Özellikle son yıllarda yaygın olarak tercih edilen bir yapım olduğunu söylemek mümkündür. Bu durum hem izleyicileri memnun etmekte hem de sinema yapımcılarına iyi bir kazanç getirmektedir. Elbette bu konuda geçmişten günümüze ulaşmış birçok önemli kült seri filmler olduğunu eklemek mümkün.

Seri Film Nedir?

Aynı kurgu evrenini paylaşması ile beraber, seri olarak pazarlanmış olan filmlerin bir araya gelmesi seri film olarak ifade edilir. Diğer bir ifadeyle derleme olarak da anlatmak mümkün. Genelde bu filmler iki farklı şekilde ele alınır ve beyazperdeye aktarılır. Bunlardan biri daha önce düşünülmüş olan filmlerdir. Yani örneğin aynı kurgu üzerinden 3 filmi yapılacaksa, baştan tüm senaryo hazırlanır. Diğer yöntem ise ilk filmin gişe hasılatı ile beraber ikinci filme karar verilmesidir. Bu şekilde dünya çapında büyük bir hayran kitlesi yakalamış önemli seri filmler yer almaktadır.

Serisi Olan Filmler Hangileridir?

Dünya çapında serisi olan çok önemli yapımlar bulunmaktadır. Özellikle bu yapımlar Hollywood üzerinden çıkmış olarak kült haline gelmiştir. Bilim kurgu ve fantastik başta olmak üzere farklı kategoriler üzerinden de kült filmler bulunmaktadır.

- Geleceğe Dönüş serisi
- Yüzüklerin Efendisi serisi
- Matrix serisi
- Harry Potter serisi
- Testere serisi
- Yaratık serisi (1979)
- Terminatör serisi
- Batman serisi (2005)
- Star Wars serisi
- Karayip Korsanları Serisi

Bu şekilde pek çok önemli seri film dünya çapında akıllara kazınmıştır. Hatta bu seri filmler öyle önemli bir potansiyele sahiptir ki, oldukça geniş bir kitlede kendi fanlarını oluşturmuştur.

Neden Seri Film Yapılır?

Özellikle kitaplardan alınan filmler genelde günümüze seri olarak yapılmaktadır. Aynı zamanda geniş bir evrene ve konuya sahip olan filmler, genelde seri olarak ele alınır. Tabii ilk filmin göstermiş olduğu başarı da yine filmlerin seri hale gelmesinde önemli bir yer taşır.