Eğitim Seri No Nedir? T.c Kimlik Kartı Seri No Nerede Yazar, Nasıl Öğrenilir?

Seri No Nedir? T.c Kimlik Kartı Seri No Nerede Yazar, Nasıl Öğrenilir?

13.03.2021 - 03:35 | Son Güncellenme:

Yeni kimliklerin ortaya çıkması ile pek çoru sorulmaya başlanmıştır. Bunlardan birisi de seri numarasının nerede yazdığı olmaktadır. Yeni kimliklerde seri numarası bulunmaktadır. Peki seri numarası nedir? T.C kimlik kartı seri numarası nerede yazar, nasıl öğrenilir? Sizlere seri numarası hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Seri No Nedir T.c Kimlik Kartı Seri No Nerede Yazar, Nasıl Öğrenilir


Eski kimliklerde yer alan pek çok bilgi yeni kimliklerde bulunmamaktadır. Bazı bilgilerin ise yerlerinde değişiklik olmuştur. Bunlardan birisi de seri numarasıdır.

Seri No Nedir?

Eski kimliklerde kimliğin üst bölümünde yer alan cüzdan numarası ve seri numarasının yeri yeni kimliklerde değişmiştir. Seri numarası kimlik kartlarında adı soyadı ve doğum tarihinden sonra gelen bir bilgidir. Seri numarası bir harf ve iki rakamdan oluşmaktadır. Seri numarası erkek vatandaşlarda tek sayı iken kadın vatandaşlarda çift sayı olmaktadır.

TC Kimlik Kartı Seri No Nerede Yazar, Nasıl Öğrenilir?

Çipli kimliklerde seri numarasını öğrenmek oldukça kolaydır. Eski kimliklerde seri numarası fotoğrafın altında bulunmakta idi. Yeni kimliklerde ise seri numarasının yeri merak edilmektedir. Seri numarası kimliğin ön yüzünde yer almaktadır. Soyadı, isim ve doğum tarihinden sonra kimliklerde seri numarası bulunmaktadır.