Eğitim Serkeş Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Serkeş Kime Denir?

Serkeş Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Serkeş Kime Denir?

13.06.2021 - 04:28 | Son Güncellenme:

Kişiler konuşarak anlaşırlar. İnsanlar arasındaki iletişim konuşarak olur. Dil ise iletişimin temelidir. Dil aynı zamanda kültürün temel unsurudur. Dil, dinamik bir yapıya sahiptir. Değişen, dönüşen ve yabancı dillerle de etkileşimde olan dil güncelliğini de sürdürür. Serkeş sözcüğüne sık sık rastlamak mümkündür. Değişik platformlarda duyulan bu sözcüğün anlamı da merak konusu olmaktadır. İşte, serkeş nedir, serkeş ne anlama gelmektedir ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Serkeş Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Serkeş Kime Denir


Farsça kökenli bir kelime olan serkeş sözcüğü bugün de hala yaygın bir biçimde kullanılmaktadır.

Serkeş Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Serkeş sözcüğünün anlamını öğrenmek için araştırmaya başlandığında mutlaka Türk Dil Kurumu sözlüğüne bakmak gerekir. Türk Dil Kurumu ( TDK ) sözlüğünde serkeş sözcüğünün anlamı şöyle açıklanmakta:

Haberin Devamı

Dikbaşlı

Kafa tutan

Başkaldıran

Serkeş Kime Denir?

Farsça kökenli serkeş sözcüğü bir sıfattır. Serkeş kimse ile anlatılan umursamaz, dik kafalı kendi bildiğini okuyan bir kişiliktir. Serkeş kişi kimseyi dinlemez, başına buyruk hareket eder. Biraz serseri ve vurdumduymaz hareket ve davranışları vardır. Bu ve benzer özellikleri taşıyan kişilere serkeş denir.