Eğitim Silifke Kalesi Mersin'in Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Silifke Kalesi Mersin'in Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

11.11.2021 - 05:22 | Son Güncellenme:

Tarihi Silifke Kalesi Mersin'de gezilecek yer arayan kişilerin listelerinde ilk sıralarda yer alan tarihi bir yapıdır. Anadolu'da kurulan en köklü ve en eski kalelerden birisi olması sebebiyle pek çok kişi tarafından merak edilir. Bu bakımdan Silifke Kalesi hakkında birçok bilgiye sahip olabilir ve günlük hayatta rahatlıkla kullanabilirsiniz. Silifke Kalesi Mersin'in neresindedir? Tarihi kalenin özellikleri ve hikayesi nedir tüm detayları ile derledik.

Silifke Kalesi Mersinin Neresindedir Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi


Silifke Kalesi Mersin'in Silifke ilçesinde yer almaktadır. Bunun yanı sıra Bizans döneminden daha eskilere ve Selevkoslar dönemine ait olduğu düşünülen bir yapıdır. Bu özellikleri ile gezilip görülmeye değer tarihi kaleler arasında bulunmaktadır.

Silifke Kalesi Mersin'in Neresindedir?

Silifke Kalesi Mersin ilinin Silifke İlçesinde bulunmaktadır. Silifke ilçesine hakim olan bir tepenin üzerine kurulmuştur. Aynı zamanda Silifke Kalesi üzerinde bulunduğu tepenin yüksekliği yaklaşık olarak 185 metredir.

Tarihi Kalenin Özellikleri ve Hikayesi

Silifke Kalesi öncelerde Franklar ve Ermeniler daha sonraları ise Anadolu Selçuklu ve Osman Devleti tarafından kullanılan bir kaledir. Bu kaleye Anadolu Selçuklu zamanında pek bir şey yapılmasa da II. Bayezid tarafında içerisine mescit ve sarnıçlar yaptırılmıştır. Fakat daha sonraki dönemlerde bu yapılar tahrif edilmiştir.

Silifke Kalesi hakkında Evliya Çelebi'nin Seyahatname adlı eserinde pek çok bilgi geçmektedir. Seyahatnamede bu kalenin 60'a yakın haneden ve 23 burçtan oluştuğu geçmektedir.

Bunun yanı sıra bu kalede mahzenlerden ve su odalarından bahsedilmiştir. Bahsedilen bu mahzen ve mahzene yakın olan su depolara günümüze kadar gelmiş ve kalenin 5 metre altında yer almaktadır.