Eğitim Silikon Nasıl Çekilir? Silikon Çekerken Dikkat Edilecekler Nelerdir?

Silikon Nasıl Çekilir? Silikon Çekerken Dikkat Edilecekler Nelerdir?

11.06.2021 - 01:32 | Son Güncellenme:

Silikon, içerisinde yaşanılmakta olan evin her köşesinde gereksinim duyulan malzemeler arasında yer almaktadır. Özellikle de suyun ve nemin uzak tutulması için yaygın olarak kullanılan malzemelerin başında gelmektedir. Bundan dolayı Silikon nasıl çekilir? Silikon çekerken dikkat edilecekler nelerdir? Şeklinde çok fazla merak edilen konuları tüm detaylarıyla birlikte derledik.

Silikon Nasıl Çekilir Silikon Çekerken Dikkat Edilecekler Nelerdir

Uygulandığı yerin su ve nem almaması amacı doğrultusunda silikonun dikkatli ve özenli bir şekilde çekilmesi son derece önemli olan bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Haberin Devamı

 Silikon Nasıl Çekilir?

 Silikon çekmek için ilk olarak sahip olunması gerekli olan bazı malzemeler vardır. Bunlar silikon tüp, maskeleme bandı, metal silikon tabancası ve falçatadır. Silikon çekme işlemi öncesinde uygulama yapılacak olan yüzeydeki silikonların temizlenmesi ve zeminin kuru olması gerekmektedir. 

 Silikon uygulanacak olan yüzeyin tamamıyla temizlenmesinin sonrasında silikon uygulanacak olan yere maskeleme bantları çekilir. Sonrasında silikon tüpünün ağzı bir falçata yardımıyla uygulanacak olan alanın genişliğine göre 45 derecelik açıyla kesilir. Sonrasında silikon tüpü, silikon tabancasına yerleştirilir.

 Silikonu yavaşça ilgili alana uygulanır. Uygulama esnasında silikonun uygulanacağı bölgeden hiç durmadan geçilir. Etrafa damlamaması için ise işlemin bitmesinin ardından tetikten el hızlıca çekilir. Silikonun düzgün kalması adına sıkma işleminden sonra parmakla üzerinden geçilip düzleştirilir. Silikonun parmağa yapışmaması için elin sabunlu ılık suyla yıkayarak işlem yapılır. Silikonun istenildiği şekilde çekilmesinden sonra maskeleme bantları çıkarılır. 

Haberin Devamı

 Silikon Çekerken Dikkat Edilecekler Nelerdir?

 Silikon çekme işlemi yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı hususların varlığı söz konusudur. Bunlar: 

 - Silikon uygulanacak olan yerin her türlü kirden ve yağdan arındırılmasına dikkat edilmelidir. 

 - Varsa uygulama yapılacak yerdeki silikonların tamamıyla temizlenmesine dikkat edilmelidir.

 - Silikon uygulanacak olan yerin kuru olmasına dikkat edilmelidir.

 - Uygulama sonrasında yerin kuru tutulmasına dikkat edilmelidir.

 - Silikon uygulanacak olan yüzeyi kontrol altında tutabilmek için iki tarafa da maskeleme bandı çekilmesi gerekir.

 - Silikon akışkan yapıda bir malzeme olduğundan dolayı etrafa akıtmamaya dikkat edilmelidir.