Eğitim Sınıf Ve Tertibat Bekliyor Ne Demek? Tarih Yazmıyorsa Ne Zaman Belli Olur?

Sınıf Ve Tertibat Bekliyor Ne Demek? Tarih Yazmıyorsa Ne Zaman Belli Olur?

03.03.2021 - 15:03 | Son Güncellenme:

Günümüzde askere alma işleri için çok büyük kolaylıklar sağlanmıştır. Eskiden her iş askerlik şubesi veya diğer kurumlarda halledilirken şimdi ise internet ortamında işler kolaylıkla yapılmaktadır. Bunun için e-devlet sistemi sıklıkla kullanılmaktadır. Sizler için Sınıf ve tertibat bekliyor ne demek? Tarih yazmıyorsa ne zaman belli olur? Gibi merak edilen soruları cevapladık.

Sınıf Ve Tertibat Bekliyor Ne Demek Tarih Yazmıyorsa Ne Zaman Belli Olur

Askere gidecek olan kişiler yapacakları işlemler için e-devlet sistemini kullanmaktadır. E-devlet sistemine girerek birçok askerlik işlemine kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz.

Sınıf ve Tertibat Bekliyor Ne Demek?

Askerlik bilgilerini öğrenmek isteyen kişiler e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra askerlik ile ilgili sayfaya gitmektedir. Bu sayfada yapılan aramada eğer sınıf ve tertibat bekliyor ibaresi yer alıyorsa yakın zamanda askere gidileceği anlaşılmaktadır. Yani kişinin celp dönemine göre askere gideceği belirtilmiştir. Kişi eğer askerliğini tecil ettirmek istiyorsa bu ibareyi gördükten sonra gerekli belgeler ile askerlik şubesine gidebilir.

Tarih Yazmıyorsa Ne Zaman Belli Olur?

Askerlik sorgulamasında tarih yazmayan kişiler celp dönemlerini beklemelidir. Eğer kişi askerliğini tecil ettirmiyorsa celp dönemi geldiğinde askere gidilecek tarih belli olur.