Eğitim Siyam Ne Demek? Siyam Tdk Sözlük Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Siyam Ne Demek? Siyam Tdk Sözlük Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır?

17.03.2021 - 05:08 | Son Güncellenme:

En çok merak edilen kelimeler arasında siyam sözcüğü geliyor. Belli bir anlama sahip olan bu sözcük özellikle siyam ikizleri kapsamında yaygın kullanılır. Peki, siyam ne demek? Siyam TDK sözlük anlamı nedir, nasıl kullanılır? İşte bu konuda merak edilenler.

Siyam Ne Demek Siyam Tdk Sözlük Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır


Siyam kelimesi Türkçenin yaygın değerlendirilen sözcükleri arasında gelir. Ancak aslında bakılırsa tam olarak ne anlama geldiği pek fazla bilinmez. Daha çok boyut üzerinden ölçüm kapsamında ele alınan bir anlamı olduğunu eklemek mümkün.

Siyam Ne Demek?

Genel anlamıyla siyam, başparmak ile işaret parmağı arasındaki uzunluktur. Aynı zamanda gergin el şekilde de ifade edilebilir. Yani başparmak ile işaret parmağı açarak aradaki mesafe gergin bir şekilde ölçülür. Bu aradaki mesafe ise siyam olarak adlandırılır.

Siyam TDK Sözlük Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Siyam kelimesi birçok farklı amaç üzerinden kullanılmaktadır. Türk Dil Kurumu açısından bakıldığı vakit bu kelime, başparmak ile işaret parmak arasındaki mesafe olarak ifade edilir. Parmaklar köken olarak birbirine yapışık olduğu için siyam ikizi şeklinde yapışık bebekler adına kullanılabilir. Aynı zamanda siyam kedisi olarak da kullanılmaktadır.