Eğitim Smoothie Ne Demek? Smoothie İçeceği İlk Olarak Ne Zaman Ortaya Çıkmıştır?

Smoothie Ne Demek? Smoothie İçeceği İlk Olarak Ne Zaman Ortaya Çıkmıştır?

05.04.2021 - 02:59 | Son Güncellenme:

Günlük hayat içerisinde birçok yeni kelime ile karşılaşmak mümkündür. Karşılaşılan yeni kelimelerin ise anlamları çoğu kişi tarafından merak edilerek araştırılmaktadır. Smoothie ne demek? Smoothie içeceği ilk olarak ne zaman ortaya çıkmıştır? Smoothie ile ilgili olarak merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Smoothie Ne Demek Smoothie İçeceği İlk Olarak Ne Zaman Ortaya Çıkmıştır


Smoothie, son zamanlarda oldukça yaygın olarak tüketilmekte olan bir içecek olarak bilinmektedir. Aynı zamanda çok fazla tercih edilen bir içecek olduğu da söylenebilir. Taze meyve veya meyve suları kullanılarak hazırlanan içecekler sağlıklı olması sebebi ile de tercih sebebi olmaktadır.

Smoothie Ne Demek?

Smoothie kelimesi aslında İngilizce bir kelime olarak bilinen smooth kelimesinden gelmektedir. Smooth ise pürüzsüz manasında kullanılmaktadır. Tercihe göre meyve veya yoğurt içerisine eklenen taze meyvelerin karıştırılarak hazırlandığı bir içecek olarak ifade edilebilir.

Smoothie İçeceği İlk Olarak Ne Zaman Ortaya Çıkmıştır?

Smoothie ilk olarak oldukça eski zamanlarda ortaya çıkmış bir içecektir. Blender icat edildikten sonra 1930'lu yıllarda smoothie içeceği de tüketilmeye başlanmıştır. Ancak son zamanlarda tekrar popüler bir hale gelmiştir.