Eğitim Sodyum Hidroksit Nedir, Ne İşe Yarar? Sodyum Hidroksit Kullanım Alanları Nelerdir?

Sodyum Hidroksit Nedir, Ne İşe Yarar? Sodyum Hidroksit Kullanım Alanları Nelerdir?

29.03.2021 - 13:34 | Son Güncellenme:

Sodyum hidroksitin son zamanlarda sıkça duyulmaya başlamasıyla birlikte ne olduğu da merak konusu olmaktadır. Dezenfektan ürünlerin daha fazla hayatımıza girmesiyle birlikte günlük yaşamda da sodyum hidroksiti duymaya başladık. Özellikle endüstriyel alanlarda sıkça adı duyulan sodyum hidroksit nedir? Sodyum hidroksit ne işe yarar? Sodyum hidroksit kullanım alanları nelerdir? Sodyum hidroksit hakkındaki tüm detayları sizler için derledik.

Sodyum Hidroksit Nedir, Ne İşe Yarar Sodyum Hidroksit Kullanım Alanları Nelerdir

 Sodyum hidroksit daha çok bilinen adıyla kostik kullanım alanları oldukça geniş bir üründür. Endüstriyel alanda önemli bir rol oynayan sodyum hidroksit kimya sektörünün önemli malzemeleri arasındadır. 

Haberin Devamı

 Sodyum Hidroksit Nedir? Ne işe Yarar?

 Son zamanlarda özellikle dezenfektan ve temizlik ürünlerinin hayatımızdaki yerinin artmasıyla sodyum hidroksit herkesçe merak edilmektedir. Kimyasal bir solüsyon olan sodyum hidroksit yaygın olarak kostik adıyla da bilinmektedir. Endüstriyel anlamda oldukça önemli kimyasallar arasındadır. NaOH bileşiminden oluşan bir solüsyon olarak kullanılmaktadır.

 Sodyum hidroksitin ne işe yaradığı ise ayrı bir merak konusudur. Birçok ürünün içeriğinde yer alan sodyum hidroksit ne için kullanılmaktadır konusu sık sık araştırılmaktadır. Sodyum hidroksit günlük hayatta sıkça kullandığımız birçok üründe kullanılan kimyasal bir solüsyondur. Özellikle temizlik ürünlerinde kostik kullanılan kostik lekelerin ve kirlerin hızlı ve etkin şekilde temizliğini sağlamaktadır. 

Haberin Devamı

 Sodyum Hidroksit Kullanım Alanları Nelerdir?

 Sodyum hidroksitin kullanım alanı aslında oldukça geniştir. Günlük hayatımızda kullandığımız birçok ürünün içeriğinde ve imalatında kostik kullanılmaktadır. Kağıt, boya, temizlik malzemeleri, biyodizel, alüminyum imalatı gibi birçok farklı alanda sodyum hidroksit kullanılmaktadır.

 Dezenfektasyon, sabun, deterjan gibi günlük hayatta sık kullanılan malzemelerin imalatında da büyük oranda kullanılan kimyasal bir solüsyondur. Aynı zamanda gıda endüstrisinde de sıkça kullanıldığı bilinmektedir. Özellikle kakao, çikolata işlemede kullanılan kostik, zeytin yapımında da kullanılmaktadır. Dondurma, karamel gibi ürünlerin yapımında da sodyum hidroksit önemli bir kıvam arttırıcı olarak kullanılmaktadır