Eğitim Sözleşmeli Er Nasıl Olunur? Sözleşmeli Er Alım Şartları Nelerdir?

Sözleşmeli Er Nasıl Olunur? Sözleşmeli Er Alım Şartları Nelerdir?

10.06.2021 - 03:08 | Son Güncellenme:

Meslek seçimi yapacak olan kişilerin araştırdığı bazı meslekler bulunuyor. Sözleşmeli er olarak görev yapmak isteyenler, nasıl olacağı hakkında bazı bilgiler araştırıyor. Sözleşmeli er olabilmek için hangi şartların arandığı, meslek seçimi yapacak kişiler tarafından merak edilerek araştırılıyor. Sözleşmeli er nasıl olunur? Sözleşmeli er alım şartları nelerdir? Sözleşmeli er olabilmek için aranan şartlarla ilgili detayları derledik.

Sözleşmeli Er Nasıl Olunur Sözleşmeli Er Alım Şartları Nelerdir


Sözleşmeli er, herkesin araştırdığı mesleklerden biridir. Sözleşmeli er olabilmek için öncelikle kişilerin Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olması gerekir. En az ilköğretim okulundan mezun olması da, diğer aranan bir şarttır.

Sözleşmeli Er Nasıl Olunur?

Merak edilen mesleklerden biri de, sözleşmeli erdir. Sözleşmeli er olmak isteyen bireyler, nasıl olabileceğini düşünerek araştırma yapabiliyor. Sözleşme er olmanın bazı şartları bulunuyor. Kişiler sözleşmeli er olabilmek için, belirlenen tüm şartları karşılaması gerekiyor. Sözleşmeli er olacak bireylerin mutlaka Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmalıdır. En az ilköğretim mezunu olan herkes, sözleşmeli er olabilir. Askeri öğrencilikle alakası olan bireyler, sözleşmeli er olarak hizmet verebilir.

Sözleşmeli Er Alım Şartları Nelerdir?

Sözleşmeli er alımları düzenli olarak yapılıyor. Sözleşmeli er olmayı isteyenler, belirlenen şartları detaylı olarak öğrenmek istiyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha öncesinde farklı görevlerde bulunmak, sözleşmeli er alımlarını etkileyen bir durumdur. Subay, Astsubay veya çavuş olarak görev yapan kişiler, sözleşmeli er olarak görev yapamıyor. Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmayan bireyler, sözleşmeli er olarak görev yapabilir.