Sözlük Abonman Nedir? Abonman Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

Abonman Nedir? Abonman Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

21.09.2021 - 16:39 | Son Güncellenme:

Türkçede birçok kelime vardır bazı kelimeler günlük hayatta fazla kullanılmamaktadır. Abonman kelimesi de günlük hayatta fazla kullanılmadığı için insanlar abonman kelimesinin anlamını tam olarak bilmemektedir. Abonman nedir? Abonman kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı nedir? Sizler için abonman kelimesinin anlamlarını detayları ile derledik.

Abonman Nedir Abonman Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek

Abonman kelimesi abone olma anlamına gelmektedir.

Haberin Devamı

 Abonman Nedir?

 Abonman kelimesi düzenli yapılacak işler için kullanılmaktadır. Abonman bir alıcı ve satıcı arasında malın ya da hizmetin düzenli olacağına dair yapılacağını gösteren belgedir. Abonman kelimesi genellikle taşıma araçlarında sıklıkla kullanılmaktadır. Sürekli aynı yere seyahat eden insanlar abonman kart alarak daha indirimli taşımacılık yapabilmektedir.

 Abonman TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Abonman kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında üç anlam çıkmaktadır. Abonman kelimesinin TDK sözlüğündeki ilk anlamı bir satıcı veya kamu kuruluşu ile alıcılar arasında yapılan anlaşma, sürdürüm olarak verilmiştir. Abonman kelimesinin TDK sözlüğündeki ikinci karşılığı kent içinde ulaşımı sağlayan otobüslerde para yerine geçen bilet veya kart olarak verilmiştir. Abonman kelimesinin TDK sözlüğündeki üçüncü karşılığı abone olma durumunu gösteren belge olarak verilmiştir.