Sözlük Adamak Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kendini Adamak Ne Demek?

Adamak Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kendini Adamak Ne Demek?

06.01.2022 - 04:36 | Son Güncellenme:

Adamak, anlamı merak edilen kelimelerden biridir. Özellikle çok kişi tarafından kullanılmasından dolayı merak edilen kelimeler arasındadır. Bu bakımdan siz de adamak ne demek öğrenebilir ve cümle içinde doğru anlamlarda kullanabilirsiniz. Adamak ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Kendini adamak ne demek ve tüm detaylarıyla derledik.

Adamak Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kendini Adamak Ne Demek


Adamak, Arapça kökenli bir kelimedir ve dilimize de Arapçadan geçmiştir. Adamak, bir şeyin gerçekleşmesi için bir niyette bulunmak, kendini kutsal bir şey uğruna fena etmek, bir şeyle yoğun bir şekilde ilgilenmek anlamlarına gelmektedir.

Adamak Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Adamak, anlamı merak edilen kelimelerden biridir. Kelimelerin anlamlarına TDK sözlükten bakmak gerekir. Adamak, Arapçadan dilimize geçmiş olan kelimelerden biridir. Bir iş için kendini feda etmek, bir şey gerçekleşsin diye niyette bulunmak anlamlarına gelen Adamak kelimesinin kökeni Arapçadır. Kelimelerin anlamlarını bilmek dilimizde oldukça önemlidir. Bu sayede doğru cümle kurmak ve doğru konuşmak mümkün olur. Adamak kelimesi de çok fazla kullanıldığından anlamı merak edilen kelimelerden biridir.

Kendini Adamak Ne Demek?

Kendini adamak, kendini bir şey için feda etmek, bir şeye yoğunlaşmak anlamına gelmektedir. Bir iş ya da herhangi bir şey için çok fazla çabalayan ve kendini o iş için feda eden kişilere o iş için kendini adadı denir. Kendini adayan kişiler kendilerini adadıkları iş için çok fazla çaba sarf ederler.