Sözlük Adaş Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Adaş Kime Denir?

Adaş Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Adaş Kime Denir?

05.01.2022 - 03:19 | Son Güncellenme:

Türkçe, kelime bakımından oldukça zengin bir dildir. Çünkü ülkemizin bulunduğu kıta yüzyıllar boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Kültürel bir miras olan dilimizi doğru kullanmak adına kelime anlamları doğru öğrenilmelidir. Yaygın kullanılan sözcüklerden bir tanesi de adaş kelimesidir. Adaş ne demek? TDK sözlük anlamı nedir? Adaş kime denir tüm detayları ile derledik.

Adaş Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Adaş Kime Denir

Adaş, hemen herkesin yaşamı boyunca duyduğu ve kullandığı bir kelimedir. Ancak her ne kadar bir sözcüğü günlük hayatta kullanıyor olsak bile doğru kullanmak için anlamına tam olarak hakim olmak gerekir.

Adaş Ne Demek?

Adaş, herkes tarafından bilinen, duyulan hatta aynı ada sahip kişilerin birbirine hitap etmek için kullandığı sözcüktür. Çünkü adaş kelimesinin anlamı aynı ada sahip olanlar demektir.

Adaş TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kelime anlamında incelenecek ilk kaynak olan Türk Dil Kurumu sözlüğünde adaş kelimesi, özdeş ve adları aynı olanlardan her bir tanesi olarak açıklanmıştır.

Adaş Kime Denir?

Adaş kelimesi, adları aynı olan iki ya da daha fazla kişiye denilmektedir. Örneğin iki kişinin de adı Ayşe ise onlar adaş olur.