Sözlük Ağa Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ağa Kime Denir?

Ağa Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ağa Kime Denir?

16.08.2021 - 13:30 | Son Güncellenme:

Ağa kelimesi eski dönemlerde kullanılan bir kelime olmaktadır. Ağa kelimesi daha çok kırsal alanlarda sözü geçen kimseler için kullanılan bir kelime olmasının yanında günlük hayatta da yaşça büyük kişiler içinde kullanılmaktadır. Ağa ne demek ve Türk Dil kurumuna göre ağa kelimesinin sözlük anlamı nedir ağa kime denir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Ağa Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Ağa Kime Denir

Ağa kırsal alanlarda yaygın kullanılan zamanla lakap haline gelmiş ve isimlerin sonuna gelen bir belirtme kişinin farkını ortaya koymaya yarayan bir kelime olarak kullanılmıştır. 

Haberin Devamı

 Ağa Ne Demektir? 

 Ağa belirli bir kırsal kesimde yönetici kabul edilen sözleri yasal olarak kabul gören ve kendisine ağa denilmesinden dolayı önemli kabul edilen kişiler için kullanılan bir lakaptır. Ağa o bölgedeki diğer insanlardan farklı bir karaktere ve gelire sahip kişidir. 

 Türk Dil Kurumuna Göre Ağa Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir? 

 Türk Dil kurumuna göre ağa kelimesi tarıma elverişli arazilerde yönetici vazifesi gören ve kendisinin koyduğu kurallar yasa kabul edilen kişiye verilen unvandır. 

 Ağa Kime Denir? 

 Ağa halkın saygı duyduğu sözü dinlenilen ve hürmet gören eski dönemlerde yönetici olarak kabul edilmiş günümüzde ise saygı ve büyüklük göstergesi olarak kabul edilen kelimedir. Bu özelliği taşıyan kişilere ağa denilmektedir.