Sözlük Akronim Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Akronim Nasıl Yapılır, Örnekleri Nelerdir?

Akronim Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Akronim Nasıl Yapılır, Örnekleri Nelerdir?

22.10.2021 - 17:08 | Son Güncellenme:

Akronim Türkçede sıklıkla kullanılır. Ancak bu kelime çoğu kişi tarafından bilinmemektedir. Bu nedenle akronim kelimesinin ne anlama geldiği ile ilgili araştırmalar yapılır. Akronim nedir, TDK sözlük anlamı nedir? Akronim nasıl yapılır, örnekleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Akronim Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Akronim Nasıl Yapılır, Örnekleri Nelerdir

 Akronim kısma ad ismi ile de bilinir. Her dilde olduğu gibi Türkçede de akronime çok fazla yer verilir. Bu kelime çok fazla duyulmadığı içi kişiler akronim kelimesi ile ilgili internetten çeşitli araştırmalar yapar.

Haberin Devamı

 Akronim Nedir, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Kelimelerin anlamlarını doğru bir şekilde öğrenmek için Türk Dil Kurumu sözlüğüne bakmak gerekir. Akronim, iki ya da daha fazla kelimenin baş harfleri ya da birkaç harfinden oluşturulan kelimelere verilen isimdir. Akronime TBMM ve ABD örnek verilebilir. Bu şekilde kısaltmalar olabileceği gibi radar, Aids gibi kelimeleşmiş şekillerde de karşımıza çıkabilir.

 Akronim Nasıl Yapılır, Örnekleri Nelerdir?

 Örneğin HAYTAP herkes tarafından bilinen bir hayvanları koruma derneğidir. Açılımı ise Hayvan Hakları Türkiye Aktif Güç Birliği Platformu şeklindedir. Radar kelimesinin açılımı radio detection and ranging şeklindedir. MOBESE de akronime örnek verilebilir.