Sözlük Alaka Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Alaka Cümle İçinde Kullanımı...

Alaka Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Alaka Cümle İçinde Kullanımı...

06.01.2022 - 04:56 | Son Güncellenme:

Alaka, dilimizde sıklıkla kullanılan kelimelerden biridir. Özellikle kelimenin kullanımı fazla olduğundan anlamı önemli olan kelimeler arasındadır. Bu bakımdan Alaka kelimesinin ne demek olduğunu öğrenebilir ve buna göre doğru şekilde kullanabilirsiniz. Sizin için Alaka ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Alaka cümle içinde kullanımı nasıl olur detaylarıyla derledik.

Alaka Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Alaka Cümle İçinde Kullanımı...


Alaka, dilimize Arapçadan geçmiş olan bir kelime olmasından dolayı Arapça kökenli bir kelimedir. Alaka anlamı ise ilgi, gönül bağı olarak kullanılmaktadır.

Alaka Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kelimelerin anlamlarını bilmek özellikle kullanımları için oldukça önemlidir. Alaka kelimesi dilimizde çok kullanılan kelimelerden biri olması sebebiyle anlamı merak edilmektedir. Alaka dilimize Arapçadan geçmiştir ve gönül bağı, ilgi anlamlarında kullanılır. Herhangi bir durumla olan bağı ya da ilgiyi anlatmak için alaka kelimesi kullanılır.

Alaka Cümle İçinde Kullanımı

Örneğin 'Senin onunla ne alakan var?' sorusundaki alaka kelimesi 'ilgi' anlamına gelmektedir ve senin onunla ne ilgin var anlamında sorulmuştur.

'Spora olan alakan oldukça güzel' cümlesinde ise spora olan ilgisinin güzel olduğu ve beğenildiği anlamına gelmektedir.